avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la marfa second-hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la marfa second-hand

Buna ziua !

art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine.
,exista ceva reglementari speciale in privinta tva-ului in cazul vanzarii haine de second-hand-
daca cineva poate sa scrie si o monografie contabila -inregistrarea achizitiei din UE- receptia ,vanzarea , ma intereseaza orice in legatura cu
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:02, 19 Noiembrie 2009
Ba da, exista un regim special pentru marfurile cumparate si vandute in regim second-hand. Trebuie tinuta evidenta intrarilor de marfa, TVA la marfa cumparata nu se poate deduce, iar la marfa vanduta TVA-ul este inclus si nedeductibil. TVA de decontat cu statul se determina din registrul special de marfuri regim second-hand.
regula e simpla.

daca achizitionezi bunuri second hand de la persoane neimpozabile, de la intreprinderi mici sau de alte pers juridice care aplica regimul special, nu poti deduce taxa aferenta, iar cand revinzi, esti obligat sa mentionezi pe factura "TVA inclusa si nedeductibila" si sa colectezi TVA aferenta marjei profitului.

exemplu.

achizitionezi o masina SH la pretul de 30.000 lei si o revinzi cu 35.000 lei.

nu deduci nimic la achizitie si colectezi 19% x 5.000 lei= 950 lei - TVA de plata catre stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma neplatitoare de tva in ro - achizitie de la firma din ue fara vat marius.m marius.m Exista sanctiune daca o firma neplatitoare de TVA in RO face achizitii de la o firma din Italia care emite facturile fara TVA ? Firma din RO nu a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Livrare in romania auto second hand achizitionat din ue eleonorac eleonorac Buna ziua, am o nelamurire:o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza auto second hand din UE.Cand vinde auto in ... (vezi toată discuția)