avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
floare de gheata a scris:

In alta ordine de idei ... :hugall:hai sa vedem cum sta treaba aici dragilor:

art 37 (1) spune: cand una din parti are doua rude..... cealalta parte poate sa ceara stramutarea pricinii la o alta instanta de acelasi grad
art 39(1) spune: cererea de stramutare intemeiata pe motive de rudenie sau afinitate se depune la INSTANTA IMEDIAT SUPERIOARA .
Ei?!!!:surrender:

Haideti sa ne sedimentam impreuna materia! De-aia avem forum... Unele raspunsuri sunt utile si pentru altii care nu indraznesc sa comunice cu noi !!!...
Alta intrebare: Rolul activ al judecatorului ?
Cine raspunde???:P
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
floare de gheata, utilizator
Buna tuturor
Va urmaresc de foarte mult timp discutiile
Sper sa nu fie cu suparare daca am sa spun ca incerc intai la INM
Am incercat si anul trecut, ma lupt si anul acesta
Sunt foarte bucuroasa ca se va da examen la SNG in noiembrie, tocmai pentru ca anul trecut (fiind si cu licenta) nu am fost in stare (psihic) sa dau si la SNG.
Mai bine zis nu stapaneam foarte bine procedurile
Nu as putea spune ca acum stau stralucit, in ideea in care intr-adevar trebuie sa stim codurile ca pe Tatal Nostru
Va admir pentru vointa voastra, pentru sinceritate si pentru pasiunea de a munci intr-adevar.

Nu-mi plac remarcile acelea in care se spune cum ca am fi idealisti. Idealisti? Wow, noi oamenii de drept trebuie sa fim cat mai realisti, cat mai pragmatici. Dupa parerea mea cine spune ca ”sa incercam sa schimbam ceva” e mult mai idealist decat noi. Conceptii de genul asta stau bine in creierul unui adolescent, nu in capul unei persoane mature care-si vede de treaba.
Ce sa schimbam? Sa schimbam codurile? O sa le avem si schimbate!
Sa schimbam oamenii? Fiecare are tipul lui de personalitate. Nu prea poate fi schimbat asa usor!
Sa schimbam sistemul juridic? Hm, ca si cum ar fi ceva abstract si gata...... peste noapte, unindu-ne fortele, gataaaaa........ l-am schimbat! Sistemul juridic este format din oameni. Repet OAMENI! Si inca o data spun ca e vorba de diferite tipuri de personalitati.
Exemplul cu judecatorul beat nu reprezinta sistemul juridic din tara asta, domnisoara Alina Nedelcu
Si nu avem noi competenta de a sanctiona persoana respectiva. Sunt alte persoane abilitate sa o faca

Am suficienta experienta de viata ca sa resping parerile negativiste despre un domeniu in care cei de aici vrem sa accedem.
Cei de aici vrem sa ne impartasim pareri despre subiecte, sa ne sprijinim reciproc desi nu ne cunoastem.
Suntem oameni din toate partile tarii.

Trebuie sa admitem ca ne-am ales sa invatam ceva ce nu e usor.
Suntem suficient de stresati de atata carte, de problemele de zi cu zi, de caldura, de alte probleme.
Noi cei de aici ne dorim din tot sufletul sa intram in sistem. Vrem incurajari, sprijin, sustinere reciproca, nu vrem sa ne afecteze vreun gand negativist.
Ganduri negativiste si piedici am intalnit si intalnesc la tot pasul.

Oameni care pun piedici sau vor sa puna piedici sunt peste tot!

In consecinta, cu riscul de a-mi fi facut intrarea pe forumul asta cam prea dura, sa ne gandim ca mai este putin pana la examenul INM / SNG si sa ne vedem de carte.

Alina, sincer iti spun, poate ca trebuie sa te reprofilezi.;)....am impresia ca prea vorbesti cu patos si ura despre acest sistem.
Daca vrei sa reusesti, schimba-ti atitudinea in primul rand...face bine la psihic si vei reusi sa asimilezi cu mai multa usurinta.
Eu nu mi-am dat demisia cand seful meu a venit la serviciu cam ...afumat ...si nici nu prea avea un scris ....sa spunem descifrabil.:))...asta ca sa ne mai amuzam.
Art 37 spune ca stramutarea cauzei se judeca de o instanta de acelasi grad cu cea unde sunt rudele sau afinii....iar in cazul art.39 este vorba despre cererea de a se stramuta cauza...deci nu de judecarea propriu zisa a cauzei...dupa ce se admite cererea ...cauza se repartizeaza la o instanta de acelasi grad.
Sper sa fie bine....ca am citit acm o luna.
Rolul activ al judecatorului...in art.129 , atr.130...sau art.82, 84,114, 118, 131...si multe alte art.
Citeste si principiul rolului activ al judecatorului dintr-un curs.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)