avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Muzică stresantă la locul de muncă. Cum îmi pot ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Muzică stresantă la locul de muncă. Cum îmi pot determina colegii să renunțe la acest obicei?

Lucrez intr-un atelier,rectific niste piese mici,acest job necesita concentrare maxima.Din pacate am niste colegi care prefera manele si muzica de petrecere,sunt ascultate prin amplificator chiar la volum maxim deranjandu-ma.Daca protestez,ei spun ca eu nu ma pot adapta si eu trebuie sa ma integrez.Deocamdata nu vreau sa-mi deranjez sefii cu problema asta,de aceea ma adresez dvs cu aceasta problema,as dori sa aflu unde este dreptatea din punct de vedere juridic.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: empe , utilizator 01:07, 2 Iunie 2018
Va multumesc pentru raspuns,mi-a fost foarte de folos , ,si cred ca cele precizate sunt valabile nu numai in cazul muzicii date excesiv de tare,ci si in cazul stresului generat de ascultarea(involuntara) a muzicii enervante .
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
Rectificator, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Rectificator' .
1. Incercati pe cale amiabila/prieteneasca cu "sefii" dumneavoastra. Explicati-le aceasta situatie.
2. In cazul in care nu gasiti intelegere si vi se mai spune faptul ca "eu nu ma pot adapta si eu trebuie sa ma integrez", precum ati specificat, sesizati ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) de care apartineti.
Inspectorii ITM vor constata nivelul de zgomot (numarul de decibeli) si vor lua masurile necesare, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Succes.
Va multumesc,tin sa precizez din nou,ca partea doua a problemei este muzica de proasta calitate.(de ex manele,muzica de de petrecere)eu prefer alte genuri.Din aceasta problema rezulta marea parte a stresului .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va inteleg supararea.
Fiecare persoana are dreptul de a asculta orice gen de muzica, dar, fara a deranja "alte persoane" (fac referire la "nivelul de zgomot", adica numarul de decibeli existenti in spatiul comun considerat).
Nu discutam optiunile fiecaruia dintre noi.
Nu contest dreptul fiecarui persoane de a asculta genul preferat.Dar daca fiecare am avea boxa proprie,ar rezulta o discordanta enervanta.Pentru asta s-au inventat castile de ascultat muzica.Dar va fi greu sa-mi determin colegii sa foloseasca aceasta metoda .
Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Hg 1028-2006 Maria_Patru Maria_Patru Buna ziua. In HG 1028-2006 sunt mentionate cerinte minime SSM referitoare la lucrul cu calculatorul. In anexa 1 la punctul d) este specificat ca \"La ... (vezi toată discuția)
Expertiza fonica in interiorul unei case la curte. cdragoman cdragoman Detin un atelier de broderie industriala, care este pe hotar cu vecina din stanga. Aceasta se plange ca nu mai poate trai din cauza zgomotului si vibratiilor ... (vezi toată discuția)
Fisa post mecanis auto DEVI DEVI BUNA ZIUA,VA ROG SA MA AJUTATI DIN NOU INTR-O PROBLEMA,AM NEVOIE DE FISA POSTULUI PENTRU MECANIC AUTO,VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU INTELEGERE.O ZI BUNA VA ... (vezi toată discuția)