avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reprezentare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reprezentare

Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul social este in intregime in numerar, existand bunuri imobile in patrimoniu, care se transmit la randul lor catre noii asociati, actul de cesiune si actul constitutiv cel nou presupun ca se vor incheia in fata notarului. Intrebare: e obligatoriu ca toti cei 21 de cesionari sa fie prezenti personal la notar? Mai exact: nu este posibil ca unul dintre ei sa-i reprezinte si pe ceilalti asa cum se procedeaza cu modificarea ulterioara a actului constitutiv al unui SA?
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 12:26, 14 Aprilie 2006
Eu am spus ca asociatul unic- CEDENTUL- este soc.nonprofit.! Altfel spus: o soc.nonprofit, in calitate de asociat unic , a constitui o SRL. Se pare ca nimeni nu a intalnit o astfel de situatie! Dar , ca un exercitiu juridic, va intreb iarasi: ce calitate vor avea cesionarii in societatea a caror parti sociale le-au dobandit in totalitate, daca nu sunt asociati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de cesiune a actiunilor george popa george popa as dori un model de proces verbal de cesiune a actiunilor de catre asociatul unic catre o alta persoana. (vezi toată discuția)
Cesiune p.s. mony mony Ce parere aveti despre urmatoarea solutie in cazul unei cesiuni de ps- acceptata de Registrul Comertului si de Finante-: un asociat unic persoana juridica vrea ... (vezi toată discuția)