Am fost înregistrată în Revisal fără să fi semnat contractul de muncă, și imediat după aceea am fost nevoită să-mi iau concediu medical. Angajatorul a spus că îmi va desface contractul de muncă, ce pot face în această situație?
Buna ziua, situația este complicată am fost înregistrată în Revisal in data de 22 iunie 2018 cu data de începere 25.Eu nu am semnat nici un contract de munca.Copilul a facut varicela, iar eu am fost nevoită să imi iau concediu medical,angajatorul spunând că imi desface contractul de munca.Care contract?Am verificat la ITM si sunt in Revisal. Ce pot face in aceasta situație?
Am intrat in concediu medical pentru copil ....angajatorul a luat foc...revoltat ca el de fapt mi-a încheiat contractul de munca .
Înainte să îi spun de medical ma șantajat sa îi plătesc contributile pe 14 zile plus taxa de redactare in Revisal plus contabila 600 de lei .Nu am fost de acord deoarece vroia sa îi dau in aceeasi zi. Dacă ne judecăm in instanta am vreo sansa?
Tot el a spus că ma da in judecata pt santaj si pe medicul de familie ca mi-a dat concediu pentru copil si nu este posibil asa ceva....ce ma sfătuiți ?sunt intr-o situatie disperată.
Explicati acelui angajator ca falsul/uzul de fals/amenintarea sunt fapte care atrag raspunderea penala a celui care le savarseste ... .. iar santajul din partea dvs nu reiese din ce ati postat.
Acum mă presează să merg sa semnez contractul de munca...I-am spus că voi depune sesizare la itm si la protecția consumatorului pentru ca laboratorul arata jalnic și răspunsul a fost ca prefera sa plateasca toate amenzile si sa se judece cu mine...decât să imi plateasca concediul medical.
1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate
Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligaţiilor prevazute la art. 36 alin. (3): a) refuzul nejustificat de plată a indemnizatiilor;
b) calculul şi plata eronata a indemnizatiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48
Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.