avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viză cetățean sirian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viză cetățean sirian

Sunt casatorota cu un cetatean tunisian cum pot obtine viza lui pt România pentru ca la ambasada a fost refuzat de 2 ori
:)
În principiu, când există certificat de căsătorie românesc cetățeanul străin reușește să ia viza de 90 de zile fără discuții.
Nu la ambasadă/consulat se verifică dacă e căsătorie de conveniență, ei fac doar verificările de formă - este certificat de căsătorie românesc? Este. Nu ei verifică dacă e căsătorie de conveniență, ci lucrătorii IGI când fac verificările la domiciliul soților și le iau interviurile încrucișate ( după depunerea cererii pentru permisul de ședere).
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
Ares-3, moderator
Centrul National de vize este institutia unde se verifica aplicatiile si cele anterioare.

CNV decide asupra eliberării vizelor de intrare în România,
Se poate solicita aprobarea unei invitatii ptr cetateanul strain ptr a putea beneficia de dreptul de a va vizita. Totodata se poate inainta si un memoriu in care pe motivul ca viata dumneavoastra de familie nu poate sa decurga intr-un mod normal , cele doua solicitari de viza anterioare ptr reintregirea familiei fiind respinse.

Obtinerea unei vize de scurta sedere pe baza invitatiei precum cea in scop de vizita are mai multe sanse de aprobare decat cea de lunga sedere si pe care autoritatile nu se incumeta sa o aprobe din mai multe motive ( nu extindem discutia ptr ca sunt mai multe aspecte pentru care nu sunt aprobate vizele de lunga sedere mai ales solicitate de cetateni musulmani din zonele de conflict).

Dupa ce va obtine in prima faza aprobarea unei vize de scurta sedere se va putea adresa personal in Romania autoritatilor pentru eliberarea permisului de sedere de lunga durata pentru motivul reintregirii familiei cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea dreptului de şedere acordat de viză.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator

Aceasta solicitare pt viza de scurta sedere sa o aplic acum sau sa las sa treaca un timp??? Si cu acest memoriu sa ma adresez IGI unde apartin cu domiciliul??
Aplicatia ptr viza de scurta sedere o face cetateanul strain dupa ce primeste invitatia aprobata.
Invitatia se solicita de cetateanul roman la oficiul teritorial IGI.Se urmeaza procedura aprobarii si 1 exemplar il transmiteti domnului ptr a putea aplica ptr viza de scurta sedere.

Memoriul se adreseaza conducerii IGI ulterior inregistrarii solucitarii de aprobare a invitatiei.

Cereti sprijin ofiterului IGI pentru indrumarile si informatiile necesare.

Cesima12 a scris:

Aceasta solicitare pt viza de scurta sedere sa o aplic acum sau sa las sa treaca un timp??? Si cu acest memoriu sa ma adresez IGI unde apartin cu domiciliul??

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Viza de reintregire a familiei Violetagaudi Violetagaudi Buna Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre ... (vezi toată discuția)
Migrare ilegala andreizabela andreizabela Buna ziua, De ceva vreme, mai exact din iunie 2015 ma confrunt cu o problema care sincer mi-a epuizat toate fortele atat psihic cat si fizic, nu stiu ce cale ... (vezi toată discuția)