avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viză cetățean sirian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viză cetățean sirian

Sunt casatorota cu un cetatean tunisian cum pot obtine viza lui pt România pentru ca la ambasada a fost refuzat de 2 ori

Va multumesc foarte mult pentru indrumare si rabdare sper sa reusesc

Aplicatia ptr viza de scurta sedere o face cetateanul strain dupa ce primeste invitatia aprobata.
Invitatia se solicita de cetateanul roman la oficiul teritorial IGI.Se urmeaza procedura aprobarii si 1 exemplar il transmiteti domnului ptr a putea aplica ptr viza de scurta sedere.

Memoriul se adreseaza conducerii IGI ulterior inregistrarii solucitarii de aprobare a invitatiei.

Cereti sprijin ofiterului IGI pentru indrumarile si informatiile necesare.

Cesima12 a scris:

Aceasta solicitare pt viza de scurta sedere sa o aplic acum sau sa las sa treaca un timp??? Si cu acest memoriu sa ma adresez IGI unde apartin cu domiciliul??

Va rog sa mai cititi OUG 194/2002 republicata la articolul privind reintregirea familiei (art.46) conditiile de acordare. Pentru membrii de familie cetatean roman nu se face admisie. Incercati sa nu mai oferiti raspunsuri eronate, fara baza legala. Mai verificati va rog si exceptiile de la procedura invitatiei (art.40), poate va mai lamuriti.
Ramaneti dv la citit noi am trecut de stadiul asta. Intelege stimabile ca in practica se aplica altfel legea nu cum ar trebui si cum spuneti. Tocmai despre acest lucru spunea si doamna si in legatura cu acelasi subiect am postat un alt caz similar.
Sunt N + cazuri casatoriti cu cetateni romani si nu folosesc certificatul de casatorie ptr ca li se resping cererile de viza ptr reîntregirea familiei. Prefera si chiar li s-au admis vize de scurta sedere in scop de vizita. Spre aceeasi rezolvare a fost indrumata si doamna din cazul precedent, dupa ce de 3 ori i s-a respins pe procedura sustinuta de dv.

Nu confundati cererea pentru obtinerea permisului de sedere pentru reîntregirea familiei ( care se solicita personal in Romania in baza dreptului conferit de viza de intrare in termenul de valabilitate si cu cel putin 30 zile de expirarea acesteia) cu aplicatia de viza pentru reîntregirea familiei.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
ContSters82289, utilizator
Nu am confundat nici un fel de cerere. Sotul doamnei poate solicita oricare dintre cele doua tipuri de viza ( D/VF sau C/VV), ambele pot fi prelungite in Romania daca nu sunt indicii privind existenta unei casatorii de convenienta. In alta ordine de idei la motivarea respingerilor primite mai are doua sanse care nu sunt cuprinse in OUG 194/2002, iar invitatia la IGI nu poate fi solicitata intrucat se incadreaza la exceptiile prevazute de art.40 din Ordonanta.
Viorel Iordache, Alte profesii
Viza de scurtă ședere cu scopul vizită (simbol C/VV
Asta e pe baza de invitatie ! [ link extern ]

Viorel Iordache a scris:

Nu am confundat nici un fel de cerere. Sotul doamnei poate solicita oricare dintre cele doua tipuri de viza ( D/VF sau C/VV),

ContSters82289, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Viza de reintregire a familiei Violetagaudi Violetagaudi Buna Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre ... (vezi toată discuția)
Migrare ilegala andreizabela andreizabela Buna ziua, De ceva vreme, mai exact din iunie 2015 ma confrunt cu o problema care sincer mi-a epuizat toate fortele atat psihic cat si fizic, nu stiu ce cale ... (vezi toată discuția)