avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate anula decizia de concediere pe motive ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate anula decizia de concediere pe motive ce nu țin de persoana salariatului?

Buna ziua! Ce sanse sunt pentru a anula decizia de concediere pe motive economice, reorganizare a societatii si a schimbarilor tehnologice?

Suntem un nr. de 6-7 colegi care am primit aceasta decizie, deci nu stiu daca este vorba de o concediere colectiva. Preavizul are titlul de concediere individuala. In total firma avea 30-35 angajati.

Am sanse de castig in instanta in cazul in care precizez si faptul ca sunt cap de familie? si unicul venit de acum este doar pensia mamei, mica de altfel.

Nu am avut abateri disciplinare, motivele aduse de angajator pentru situatia de fata sunt legate de probleme economice pe care le intampina firma, motive explicate doar verbal, fara un document concret.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 10 Iulie 2018
Multumesc pentru informatii!

Socul s-a produs de la primirea preavizului. Decizia patronului este una personala si nu profesionala, apelandu-se la varianta cu reorganizarea societatii si a problemelor financiare.

Dovezile disponibile in mediul online cu diferitele sponsorizari facute de firma(una recenta de luna trecuta), chiar si un eveniment organizat de firma, trebuie xeroxate si prezentate pe hartie?

a) Se poate cere in instanta dovedirea acestor cheltuieli/sponsorizari?

b) Motivarea patronului a faptului ca pe postul avut de mine, a fost pusa o persoana cu un salariu mai mic(dupa aceasta reorganizare a societatii), ii poate aduce castig de cauza?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
In instanta, puteti cere ca angajatorul sa faca dovada acelor cheltuieli.

Depinde de judecata celor din complet, daca iau sau nu in considerare ca pe postul avut de dvs., a fost pusa o persoana cu un salariu mai mic ... opinia mea este ca, nu ar trebui luat in considerare acest argument.
Multumesc inca o data pentru raspunsurile dvs.

Doar cateva intrebari mai am:

1. Data de la care incepe termenul de 45 zile calendaristice este inceputul preavizului sau data de la care a incetat c.i.m(primirea deciziei de concediere)?

Spre ex, daca preavizul a fost pe 10 iunie si s-a incheiat pe 1 iulie, termenul de 45 de zile calendaristice pentru a depunde constestatie incepe cu 1 iulie?

2. Patronul este obligat sa se prezinte in instanta sau isi poate trimite avocatul si/sau trimite in scris motivele/dovezile cerute?

Cornel Vasile a scris:

In instanta, puteti cere ca angajatorul sa faca dovada acelor cheltuieli.

Depinde de judecata celor din complet, daca iau sau nu in considerare ca pe postul avut de dvs., a fost pusa o persoana cu un salariu mai mic ... opinia mea este ca, nu ar trebui luat in considerare acest argument.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
IonelDn, utilizator
1. Termenul de contestare incepa sa curga de a doua zi de la data primirii deciziei de concediere.
De exemplu, daca in daca de 01.07 s-a primit decizia, termenul de contestatie incepe sa curga incepand cu data de 02.07.

2. Partile pot sa exercite drepturile procedurale personal sau prin reprezentant. Reprezentarea poate fi legala, conventionala sau judiciara.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce povestiti situatia este un pic tensionata acolo. Ma intrebam de ce ati dori sa faceti parte din acel colectiv sau sa fiti in subordinea patronului pe care il considerari nedrept? Daca vrea sa scape de dvs, o va putea face si in viitor.

Iar cheltuielile cu sponsorizari sau de protocol pot fi deductibile. Deci nu cred ca reflecta cu adevarat profitul firmei.

Oricum ar fi succes sa ca gasiti dreptatea!

Alte discuții în legătură

Intrebari Marius Nou Marius Nou am fost concediat pe motive de reorganizare a firmei, sunt in preaviz. am aflat de la cineva ca angajatorul o sa aduca pe altcineva in locul meu care a cerut ... (vezi toată discuția)
Restructurare post angajat in ccic maria. maria. Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema. In acest moment ma aflu in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului, concediu care se va ... (vezi toată discuția)
Concediere ca urmare a desfiintarii postului (art 65,codul muncii) cris2279 cris2279 Buna ziua, Care este procedura pentru concediere ca urmare a desfiintarii postului? Ce restrictie are angajatorul privind o eventuala angajare viitoare? (pe ... (vezi toată discuția)