avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare în câmpul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare în câmpul muncii

Bună ziua , se poate angaja un tânăr basarabean în câmpul muncii ca orice alt român ? ( A obținut cetățenie română cu domiciliul în Rep.Moldova, are aparent și pașaport român). Dacă da, există condiții ce depun o limită asupra orelor de muncă ? (În cazul dat , tânărul a absolvit vara aceasta colegiul, urmând să aplice la facultate)
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Cezar B., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 8 Iulie 2018
Deci , angajarea se face pe baza carui act de identitate ? ( dacă puteți descrieți vă rog procesul, adică ce acte sunt necesare, care e procedura etc.)
Act de identitate : cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.

In principiu, sunt necesare pentru angajare:
- copie B.I/ C.I.
- copie act de studii
- copie certificat casatorie / hotarare de divort
- copie certificat nastere/ copie certificate nastere copii
- declaratie cu persoanele aflate in intretinere, pentru calculul deducerii personala
- certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
- pentru unele posturi sunt este necesar si cazierl judiciar ..

Vedeti si
www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...
Deci se poate angaja si cu pasaportul (vreau doar sa confirm ceea ce am citi in linkurile dmnv., ca sa fiu sigur), nu e neaparat doar cu B.I sau C.I?
În plus de multe ori angajatorii auzind că e cetățean fără buletin strâmbă din umeri și zic că pentru angajare trebuie B.I sau C.I , altfel nu se poate .
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Cezar B., utilizator
Practica majoritara a angajatorilor : angajarea se face in baza a B.I./C.I.
Deci se poate angaja pe baza pasaportului sau nu ? ( vreau un raspuns concis si exact va rog)
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Cezar B., utilizator

Alte discuții în legătură

Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere si pasaport Yellowbuck Yellowbuck Salut tuturor, sunt un cetatean roman care traieste in Italia si recent am pierdut permisul de sedere si pasaportul. Din pacate munca care o fac este posibila ... (vezi toată discuția)
Pasaport/buletin raduaw raduaw Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)