Buna ziua.
Revin cu o rugaminte.Daca v-oi avea ceva noroc poate v-oi primi si eu in cateva zile decizia de incetare a CIM,am mentionat de "noroc" deoarece reamintesc ca preavizul a fost pe perioada 14.09.2009-12.10.2009 si totusi am ajuns in 04.11.2009 fara a intra in posesia deciziei,adeverintei de somaj sau a CM.De asemenea,nici drepturile salariale nu mi-au fost acordate,atat pe septembrie bani ce trebuiau luati in 10 oct (ziua de lichidare a luni sept) si nici cei pe restul de zile din oct.sau pe CO neefectuat. Aceasta a fost facuta dar oficial inca nu am fost anuntata ca ar fi gata.Din surse sigure stiu c-am ce contine aceasta decizie si va rog sa-mi spune-ti si mie daca,avand in vedere ca este o concediere individuala cu art.65 alin.1,aceasta decizie ar trebui sa cuprinda in mod obligatoriu criteriile avute in vedere pentru stabilirea prioritatii la concediere daca cu aceeasi functie sunt incadrate mai multe persoane, si tot odata si lista posturilor vacante din unitate iar in lipsa acestor locuri libere dovada angajatorului a unei adrese catre ANOFM tinand cont de faptul ca relatiile de munca se bazeaza si pe principiul bunei credinte si a garantarii dreptului protectiei impotriva somajului?
La concedierile individuale cu art.65 alin.1 se tine cont obligatoriu si de prevederile art.65 alin 2 ?
Va mai rog sa-mi spuneti si mie la cate zile de CO ai dreptul pe perioada 01.01.2009-12.10.2009 in CIM fiind specificate 21 zile pe an?
Pe aceasta perioada am beneficiat de 13 zile si in urma unui calcul personal as mai avea de luat bani pe 4,5 zile.Intrebarea mea,daca calculul este corect,pe cate zile ar trebui sa mai primesc banii,4 sau 5 zile?Necompletarea unei zile intregi se calculeaza in favoarea salariatului sau a angajatorului iar pentru calcularea cuantumului cuvenit pentru o zi de CO se ia in calcul salariul din CIM,realizatul brut sau netul pe ultimele 3 luni aferente lunii de incetare a CIM?
Cum pentru alte decizii de concediere exista un termen de emitere al acestora,exista cumva si pentru decizia de concediere cu art.65 un astfel de termen?
Va multumesc mult si sper ca nu v-am suparat cu atatea nelamuriri.:sorry:
Da.Dupa " Directorul" unde eu am punctat mai sus,este trecut numele companiei,deci se interpreteaza ca decizia de intrare in preaviz ii apartine directorului societatii x,nu?
In josul paginii este trecut: S.C. X SRL
ADMINISTRATOR
aici aflandu-se semnatura patronului
Mentionez ca patronul firmei este si director si administrator si tot ce mai stiti dv.ca ar fi nevoie intr-o firma in functii mai inalte.
Intr-un cuvant el taie el spanzura.
Intre angajatii si patron nu exista o alta persoana.
Daca luati in considerare faptele relatate acum,puteti spune ca acest preaviz este corect sau ramaneti la parerea de mai sus?Va intreb ca acum chiar nu mai stiu nimic.Pe langa faptul ca pot contesta decizia inseamna ca pot contesta si acest preaviz?
Eu cred ca puteti contesta concedierea , deoarece Codul Muncii prevede :
articolul 76 - Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta.
Articolul 77 - In caz de conflict de munca angajatorul nu poate invoca in fata instantei alte motive de fapt sau de drept decat cele precizate in decizia de concediere.
Prin contestarea concedierii sa inteleg ca pot contesta decizia de concediere,nu?
Referitor la ce a spus doamna Angel 2007 despre metoda de formulare a preavizului puteti sa-mi spune ceva?
Am raspuns la ultima intrebare a dansei insa din pacate nu a mai putut sa-mi raspunda.
Va multumesc mult pentru raspunsurii Doamna Angel 2007.Am crezut ca ati incheiat aceasta seara.Imi apareati pe offline.
Nerespectarea prevederilor legale de catre patron se afla in deciziile luate de catre acesta la ordinea zilei si in orice situatie fata de toti angajatii dar si fata de toate Autoritatiile Romane cu care intra in contact.Va spun sincer ca nu a existat o problema prezentata de mine sau de alti angajatii in care sa nu precizeze corectitudinea legilor din tara lui (Anglia) si injosirea legilor din tara noastra,mai tot timpul tinand cont in final de legile din tara lui.Aceeasi atitudine avand si fata de cei din exterior cu care intra in contact.Daca nu ma insel in septembrie ajunse-se la un nr.de 14 procese pe rol cu autoritatile asa ca situatia mea este foarte minora in fata lui.
Daca tot a venit vorba de " greselile " patronului imi puteti spune va rog cat de importanta este prezenta fisei postului?
Mentionez ca pana acum 2 ani firma a avut ca domeniu de activitate Confectionare Textile.Daca aceasta sa reprofilat trecand la domeniu de activitate
Comert era obligata la intocmirea altor fise de post pentru angajatii?
Nu-mi amintesc exact dar daca nu ma insel,sigur la angajarea mea mi sa facut o astfel de fisa (1998) dar de cand sa reprofilat sigur nu sa intocmit fisa postului angajatilor corespunzatoare noului domeniu de activitate,asta in caz ca ar fi fost obligat.