avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continut decizie incetare CIM cu art.65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continut decizie incetare CIM cu art.65

Buna ziua.
Revin cu o rugaminte.Daca v-oi avea ceva noroc poate v-oi primi si eu in cateva zile decizia de incetare a CIM,am mentionat de "noroc" deoarece reamintesc ca preavizul a fost pe perioada 14.09.2009-12.10.2009 si totusi am ajuns in 04.11.2009 fara a intra in posesia deciziei,adeverintei de somaj sau a CM.De asemenea,nici drepturile salariale nu mi-au fost acordate,atat pe septembrie bani ce trebuiau luati in 10 oct (ziua de lichidare a luni sept) si nici cei pe restul de zile din oct.sau pe CO neefectuat. Aceasta a fost facuta dar oficial inca nu am fost anuntata ca ar fi gata.Din surse sigure stiu c-am ce contine aceasta decizie si va rog sa-mi spune-ti si mie daca,avand in vedere ca este o concediere individuala cu art.65 alin.1,aceasta decizie ar trebui sa cuprinda in mod obligatoriu criteriile avute in vedere pentru stabilirea prioritatii la concediere daca cu aceeasi functie sunt incadrate mai multe persoane, si tot odata si lista posturilor vacante din unitate iar in lipsa acestor locuri libere dovada angajatorului a unei adrese catre ANOFM tinand cont de faptul ca relatiile de munca se bazeaza si pe principiul bunei credinte si a garantarii dreptului protectiei impotriva somajului?
La concedierile individuale cu art.65 alin.1 se tine cont obligatoriu si de prevederile art.65 alin 2 ?
Va mai rog sa-mi spuneti si mie la cate zile de CO ai dreptul pe perioada 01.01.2009-12.10.2009 in CIM fiind specificate 21 zile pe an?
Pe aceasta perioada am beneficiat de 13 zile si in urma unui calcul personal as mai avea de luat bani pe 4,5 zile.Intrebarea mea,daca calculul este corect,pe cate zile ar trebui sa mai primesc banii,4 sau 5 zile?Necompletarea unei zile intregi se calculeaza in favoarea salariatului sau a angajatorului iar pentru calcularea cuantumului cuvenit pentru o zi de CO se ia in calcul salariul din CIM,realizatul brut sau netul pe ultimele 3 luni aferente lunii de incetare a CIM?
Cum pentru alte decizii de concediere exista un termen de emitere al acestora,exista cumva si pentru decizia de concediere cu art.65 un astfel de termen?

Va multumesc mult si sper ca nu v-am suparat cu atatea nelamuriri.:sorry:

leonora
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
leonora, utilizator
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 15:22, 5 Noiembrie 2009
Datorita lipsei fisei postului angajatii nu pot fi trasi la raspundere pentru eventuale greseli?
Nu pot sa cred ca patronul meu nu este in cunostinta de cauza despre importanta acestei fise,cum poate el sa omita o astfel de sansa!!!!!!!!!!! :))
Cred ca se bazeaza pe faptul ca are niste angajati extraordinar,lucru foarte bun pentru el si mare ghinion pentru angajati dar nevoia de bani te face sa indurii multe in ziua de azi.

multumesc

leonora
''eram obligata conform Codului Munci la un program de lucru de 4 ore / zi asta in caz ca nu cadeam de comun acord cu angajatorul la un alt program de lucru pe aceasta perioada,si cum insa angajatorul a dorit sa scape foarte repede de mine a fost de acord sa nu ma mai prezint de loc in aceasta perioada.Perioada de preaviz se considera a fi obligatorie pentru a lasa totul in ordine si a pune la dispozitia angajatorului tot ce ai avut in folosinta.Acest lucru nu era necesar in privinta mea deoarece toata documentatia de care raspundeam eu era la dispozitia lui zilnic.'' GRESIT !!!! PROGRAMUL DE LUCRU IN PREAVIZ ESTE DE 8 ORE/ZI IAR PERIOADA DE 20 DE ZILE LUCRATOARE DE PREAVIZ ESTE DE ASEMENEA OBLIGATORIE
IN PRIVINTA STATULUI PE LA USI SI A NEPLATEI SALARIULU, PUTEATI SA CORESPONDATI CU EI IN SCRIS ,CU CONFIRMARE DE PRIMIRE SI IN BAZA ACESTEI CORESPONDENTE PUTEATI SA-L DATI IN JUDECATA
in privinta deciziei ,daca ati semnat-o , atunci poate fi datata cu data incetarii c.i.m. si atunci nu mai aveti ce face caci au trecut cele 30 de zile de termen de contestatie
In privinta corespondentei in scris de acord cu dv.si tocmai de aceea am intrebat daca exista cumva un termen de eliberare a deciziei de incetare a CIM pentru a sti ce sanse as avea fara aceasta decizie in instanta.
Atata timp cat nu am primit decizia,cum as fi putut sa o semnez?
Nu doresc sa va contrazic dar daca va uitati la inceputul problemei mele redactate in prezent observati ca am precizat ca am primit doar preavizul exact inainte cu o zi de incepere a acestuia.

leonora
Ar fi multe de spus, dar sfatul meu este sa mergeti maine in localitatea unde firma isi are sediul sa faceti o sesizare la ITM apoi sa treceti pe la firmma cu o cerere scrisa prin care sa solicitati carnetul de munca, adeverinta pt somaj cu stagiul de cotizare, decizia de incetare CIM inregistrata la ITM, nota de lichidare etc. o inregistrati si luati o copie sau o faceti in dublu exemplar si solicitati nr. de inregistrare pe ambele cu data de maine, daca nu va dau actele maine solicitati nr. de inregistrare si data de emitere a decizie de incetare a contractului.
In urma concedieri aveti dreptul si la un salariul compensator cf. CCMUNN, daca societatea nu are un contract colectiv.
stati sa ne intelegem
una e sa semnezi o decizie si alta e sa o primesti
de semnat se semneaza inainte de a fi dusa la ITM
de primit o poti primi personal sau prin posta
prin posta se poate ,,pierde''
se practica in zilele noastre
de aceea v-am intrebat din ce localitate sunteti sau unde se afla societatea ca sa va pot ajuta mai bine

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale si decizie incheere cim ( pana la d-zeu te mananca sfintii?) leonora leonora Buna seara Va rog sa scuzatii insistenta dar nu stiu cum mai pot proceda sau ce mai pot face. Ultima zi de preaviz a fost pe 12.0ct.incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie......? leonora leonora Incepand cu luna aprilie 2008 mi sa schimbat domeniul de activitate la firma la care eram si am fost pusa sa ma ocup de salariati(pontaje,calcul ... (vezi toată discuția)
Micsorarea salariului de incadrare in timpul preavizului....?este legal? leonora leonora Buna ziua. Este legala micsorarea salariului de incadrare in perioada in care salariatul se afla in preaviz urmand a se incheia CIM cu art.65.alin.1? ... (vezi toată discuția)