Alberto Kurtyan a scris:
Despre violare de domiciliu sau efractie nici nu discutam. Acolo este totul clar, toate elementele sunt intrunite. Efractie este si daca bagi un deget prin usa omului ca sa furi.
Te rog, nu mai discuta despre probatoriu, acolo avem situatii subiective, e altceva.
Vorbim de tehnica stricta, element cu element.
Sincer, eu iti recomand sa mai consulți DEX -ul pentru că ai mari lacune privind semantica. Iar în materie de drept penal, sa mai revizuiești câte un caiet de spete de anul II.
Deposedarea- in cazul de față și exemplele mele se întrunește doar atunci când se depășesc limitele proprietății . Adică, al magazinului, al curții unde se aflau bunurile.
Efracția- se consideră intrare prin efracție, momentul in care se forțează intrarea sau se folosesc chei contrafăcute.
Or,in cazul de față nu avem așa ceva.
Cât despre exemplele cu care vii, mă faci să rad.
Asadar, daca merg la Sephora, și iau un parfum de pe raft,si ma plimb cu el prin magazin, sunt infractor, nu ?!
Ha ha ha.
Sau, devin infractor in momentul in care părăsesc incinta magazinului, cu parfumul asupra mea, manifestandu-mi clar, intenția de al sustrage ?!
Când anume a avut loc deposedarea ?
In momentul luării de pe raft, sau când am ieșit pe usa magazinului fara sa îl plătesc.
Și am intrat și, că așa am avut chef. Deci am violat și domiciliul, nu ?!
Ia mai gândește-te la asta, și revii.
Ha ha ha
Apropos, sa îți vând un pont, încadrarea infracțiunilor se face pe savarsirea unor fapte, nu pe vorbe.
Chiar daca sunt ipotetice.
In plus, nu ai citit corect prima postare. Interpretezi ceea ce vrei tu. Nu ce scrie.
Eu vad că scrie că, toate lucrurile sunt la locul lor, și că poartă nu era încuiată.
Așadar, repet, unde este deposedarea și efracția ?!
Dai doar o interpretare subiectivă si speculatorie a ceea ce vrei sa fie.
Crezi că suspectul are aceiasi varianta în declarații ?
Te-am rugat sa argumentezi intenția directa a făptuitorului și nu ai putut.
Fiindca toate bunurile sunt la locul lor
Că așa, îl putem acuza de omor deosebit de grav, că asta cred eu ca urmarea cand a intrat în acea curte, dar a desistat fapta.
Poți spune că voia să îl omoare pe Iohannis, că de aia intrase, sa ia un topor, dar s-a răzgândit intre timp, că nu avea bani de autobuz să ajungă la Cotroceni.
Speculații ipotetice. Nu fapte.
Deci, cum e până la urmă?
P.S. Știu că la voi in Romania se obișnuiește să iasă doctori pe banda rulanta.
Studiile mele post-universitare și post-doctorale nu sunt efectuate în România. Nu practic dreptul în România. Fac aceste precizări fiindca mi se pare echitabil sa stim cu cine vorbim.
Merci că mai făcut să râd! Cât și pe colegii mei.