avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am aflat cu ocazia ITP că mașina cumpărată avea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am aflat cu ocazia ITP că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. Aș dori să o returnez, am șanse în instanță?

Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște probleme la motor și nu sunt mulțumit de mașina. Astăzi am fost la itp iar cel de la itp mi a spus ca atunci când mașina a fost înmatriculata și i a fost făcut rar ul avea 244.000 acum doi ani înainte sa o cumpăr
Pot rezolva ceva ?
As dorii sa l dau in judecată am șanse sa câștig ?
As dorii sa returnez mașina
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Manuela Rășină, administrator

alexandru_pacurar a scris:

In primul rand cand cineva da Km inapoi da si de la calculatorul de cutie si de la cel care afiseaza pe ecran dupa care se sterg erorile memorate ... nu ai cum sa dovedesti cati km are. Daca a intrat in tara cu x km si avea x+5 la RAR si acuma are X+12 poti sa cauti istoricul masinii sa dovedesti ce? Poate km s-au dat imediat ce a intrat in tara si fostul proprietar o sa iti zica ca nu a stiut .... Si sa zicem ca dovedesti ca el l-a dat inapoi ce poti sa ii faci ? Una la mana cumpararea a fost acuma doi ani din cat am inteles, doi la mana sa imi spuneti ce lege a incalcat respectivul vanzator? Daca ii masina mea fac ce vreau cu ea ...daca vreau sa scire acolo ANA ARE MERE in loc de 300000 km cine are dreptul sa ma opreasca este bunul meu. Bunul a fost cumparat pe principiul vazut placut , nu a fost impusa cumpararea. In concluzie bucura-te de masina nu pierde timp si bani cu lucuri care nu au solutionare. Bafta

Mașina a fost cumpărată acum 5 luni și acea itp ul făcut la momentul cumpărării iar acum când am fost sa îl fac mi a spus ca valoarea indicată acum de kilometraj este mai mică decât cea de acum doi ani, mașina are doar un singur proprietar de la intrare in țara eu sunt al doilea este clar ca el a dat km înapoi.

alexandru_pacurar Daca lucrurile stau asa, du-te la un avocat si incearca sa negociezi cu vanzatorul ceea ce vrei sa obtii. Daca nu obtii ceea ce vrei pe cale amiabila, atunci stabilesti cu avocatul ce vei face mai departe. Ma gandesc la acuzatia de inselaciune. Un avocat stie mai bine ce poti face.
Domnilor sute de pareri degeaba...GARANTAT RAMANE MODIFICAREA MEMORATA SI NICIUN MARE SAMSAR MESERIAS NU POATE STERGE TOATE URMELE CU DE ALTFEL NU POTI STERGE MEMORIA UNUI HARD SI DATELE SE POT RECUPERA.....
In alta ordine de ideei atat de lacomi sunt samsarii ca dau inapoi cel putin 40.000 de kilometrii si tara de origine a memorat ultima revizie LA CARE APAR KM
Ti-am recomandat sa intrii pe Inspector .ro si acolo ai norocul sa gasesti ultima revizie EFECTUATA IN TARA DE ORIGINE A MASINII
Da ca nu stai si uita-te a paguba !!!
Subiect inchis si terminati cu afirmatii de doi lei ca cineva poate sterge memorarea km reali din memoria compiuterului ca rad si curcile ...
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
DenisRif, utilizator
de 2 lei este afirmatia dvs. eu va spun clar ca se sterge tot daca cineva are ce trebe. vreti sa va convingeti mergeti si informativa. veti vedea ca nu e chiar asa ca masina nu este egal cu un laptop....si chiar si ala nu mai vede nimeni daca e lucrat cum trebe. nu induce ti oamenii in eroare...iar situl ala inspectorul pro nu stiu cat este de reala.eu am investigat o masina pa acel site si ce sa vezi spuneu ca i furata. merg la rar data pe interpol si surpriza nu era furata....asa ca cel mai sigur este reprezentanta, asta daca masina a facut vreo intrare in servisurile din germania etc...daca nu totul este la ghici...
inca o treaba...nu neaparat samsarii dau km inapoi...sau poate si au cumparat o interfata din ai chinezarie...multi merg pe la servisuri ,,bine intentionate,, au interfete originale, daca stiti ce inseamna asta daca nu va scriu aici luna de luna acel proprietar plateste lunar sau anual o taxa un abonament pentru accea interfata originala....cum va explicati ca verificand erori cu o chinezarie apar erori etc mai putine cu una originala apare tot ...nu mai lungesc....cunoscatorii stiu exact ce vorbesc.

Alte discuții în legătură

Inselatorie la vanzare masina cflorin39 cflorin39 Buna ziua Vin si eu aici cu urmatoarea problema.Anul trecut prin vara un prieten a cumparat o masina. Toate ok, pana acum cand a trebuit sa faca ITP-ul si ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)
În ce bază legală pot fi pedepsiți cei care măsluiesc kilometrajul mașinilor second hand? marius_oprita marius_oprita As vrea sa stiu si eu, daca stie cineva, care este aricolul adaugat in codul penal, care ne face raspunzatori pentru masluirea kilometrajului auto.multumesc (vezi toată discuția)