avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumpărat o casa de la un dezvoltator care nu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumpărat o casa de la un dezvoltator care nu respectă garanția lucrărilor. Mă sfătuiți ce pot face?

Bună ziua
Am cumpărat o casa de la un dezvoltator. In contract scrie "pământ arabil când am vrut și eu sa îmi plantez câteva roșii, stupoare,la jumătate de lopata este plin de gresie, cuie, polistiren, fier, bucăți de caramida etc ramase din urma construcției. Este normal??I Am adus la cunoștință dezvoltatorului dar mi a zis ca sunt absurda.
In casa avem garanție 2 ani,nu se poate discuta cu el,întoarce spatele.:( Parchetul scârție f tare,nu este pus drept. O bucata de gresie din fata uși sa crăpat deoarece este gol pe dedesubt. Și multe altele.
Ma.puteti sfătui ce pot face?? Domnul este un fost director și ni se zice ca are multe pile și ca mă voi lupta cu morile de vant.Nu vreau sa cred ca trăim intr'o jungla. Multumesc anticipat ptr răspuns.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Casa face parte dintr 'un triplex. Suprafață casei mele este de 98,23 mop iar terenul compus din parter xu suprafață de 51,56 alcătuit din living hol,scara,baie și bucătărie și "mansarda"asa este trecut în contract în realitate este etaj.cu suprafață totală de 54,57 mp. Din care suprafață utilă 45,67 compus din 3 dormitoare ,baie,hol și doua balcoane.Cota parte indiviza 33,34 din părțile de folosință comuna acoperisul .Mentionez ca noi avem și pod unde a pus scara dar este nefolositor. Teren suprafață 62,68 cota parte indiviza ,plus148,,00 mp care este așa zis arabil. Va Mulțumesc anticipat petru răspuns. Am.locuit la bloc 50 de ani ,mi'am dorit f mult o bucățică de pământ dar în condițiile în care este...:(
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte multi dezvoltatori merg pe ideea intimidarii sperand ca nici un client nu va intreprinde nici o masura prin care sa il traga la raspundere. Lucrurile se schimba radical in momentul in care clientul face primul pas. Notificarea e cea mai simpla si ieftina metoda de a te face auzit. Dezvoltatorul cunoaste foarte bine ce responsabilitate are fata de clienti, insa daca trece timpul, se poate eschiva. Eu as face notificarea impreuna cu poze si as specifica si termenul de remediere si faptul ca neremedierea problemelor aparute va va determina sa il chemati in judecata.,
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am garanție la casa 2 ani în interior și 10 ani exterior.Problema.este pământul care este plin de resturi de la construcție.Parchetul de la parter este strâmb, simt goluri pe dedesubt când merg și locuiesc aici de o luna.Trimit notificare prin poștă, are termen 60 de zile sa remedieze situația. Dacă nu chem o echipa sa repare totul și domnul în 10 zile trebuie sa plătească. Dacă nu...avocați, bani și tribunale.:( Toata lumea spune ca are f multe cunoștințe și ca mă voi bate cu morile de vând. NU mi se pare corect..mai ales ca sunt o leoaica înnăscută și vreau ca dreptatea sa învingă. Eu nu mă tem decât de Dumnezeu.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata Doamna,
Si eu am trecut printr-o astfel de situație, achiziție imobil de la un asa zis dezvoltator, l-am chemat , respectând litera legii, dezvoltatorul nu mi-a răspuns, asa că și el și nevasta lui au acum dosar penal, iar din septembrie li se va deschide și dosar civil.
Ce trebuie să faceți: In contractul de vânzare cumpărare, notarul a specificat despre viciile ascunse, tocmai aceasta este clauza care va protejează, căci dezvoltatorul a mințit și conform Codului Penal va răspunde inclusiv penal, iar pentru recuperare s-ar putea să nu mai ajungeți la proces civil. Cu astfel de lichele nu trebuie discutat , ci acționat. Parchetul oferă sprijin foarte rapid, iar poliția prin ofițerul de caz, are un anumit termen de soluționare a dosarului și retrimiterea lui către Parchet. Nenorociții se văd cu banii și apoi nu repară prejudiciul lăsat. In civil veți câștiga cu siguranță dacă Parchetul deschide dosar penal și începe și urmărire penală pentru înșelăciune.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Liliana V".

1. Sesizati Autoritatea pentru Protectia Consumatorului din proximitate.
2. Sesizati parchetul din proximitate.
3. La fiecare sesizare atasati copii dupa actele doveditoare.
4. Fiecare sesizare, in doua exemplare. Unul pentru dumneavoastra, ca dovada scrisa, cu numarul si data inregistrarii la fiecare institutie, in parte.
5. Incercati sa contactati un avocat specializat in "imobiliare".

Mult succes !!!


Alte discuții în legătură

Vicii ascunse teren Vlad Vlad Vlad Vlad Buna ziua, am o intrebare Daca vand un teren intravilan , construibil, unde am si scos un certificat de urbanism unde scrie clar ca se poate face o casa pe ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse imobil. cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze? Ani cosma Ani cosma Buna seara! Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii daca am cumparat un apartament intr-un bloc nou? gabinho20 gabinho20 Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un bloc nou care initial era ok, iar acum dupa 3 ani a inceput sa intre apa cand ploua in subsolul blocului si nu pe ... (vezi toată discuția)