avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumpărat o casa de la un dezvoltator care nu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumpărat o casa de la un dezvoltator care nu respectă garanția lucrărilor. Mă sfătuiți ce pot face?

Bună ziua
Am cumpărat o casa de la un dezvoltator. In contract scrie "pământ arabil când am vrut și eu sa îmi plantez câteva roșii, stupoare,la jumătate de lopata este plin de gresie, cuie, polistiren, fier, bucăți de caramida etc ramase din urma construcției. Este normal??I Am adus la cunoștință dezvoltatorului dar mi a zis ca sunt absurda.
In casa avem garanție 2 ani,nu se poate discuta cu el,întoarce spatele.:( Parchetul scârție f tare,nu este pus drept. O bucata de gresie din fata uși sa crăpat deoarece este gol pe dedesubt. Și multe altele.
Ma.puteti sfătui ce pot face?? Domnul este un fost director și ni se zice ca are multe pile și ca mă voi lupta cu morile de vant.Nu vreau sa cred ca trăim intr'o jungla. Multumesc anticipat ptr răspuns.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Vă mulțumesc
Sincer, daca tot aveți de gând să chemați alți meseriași sa repare, va pierdeti vremea cu plângerile pe la parchet. Reparați și gata.

Nu vreau sa va deziluzionez, dar ce procuror credeți că vă va lua în serios plangerea și se va ocupa de ea ?
Că scârțâie parchetul și că s-a crăpat o gresie ?

Aveți idee care plângeri serioase privind infracțiuni, sunt la parchet și încă nu s-a demarat nimic pentru soluționarea lor ?! Sute de mii la nivel de țară.

Eu nu spun că nu aveți dreptate, spun că trăiți în România și sunteți cam idealisti. Un lucru frumos, dar inutil. Atâta tot!

panaitcorneliu a scris:

Nenorociții se văd cu banii și apoi nu repară prejudiciul lăsat. In civil veți câștiga cu siguranță dacă Parchetul deschide dosar penal și începe și urmărire penală pentru înșelăciune.

Și unde este inselaciunea ?
In parchetul pus stramb și care scârțâie ?
Sau în placa de gresie care s-a crăpat ?!

Nu mai dați speranțe desarte altora, că nu se va întâmpla nimic.
Și asta nu pentru că așa vreau eu, ci pentru că se consideră lucruri minore in raport cu ceea ce se întâmplă și trebuie rezolvat de urgență în România.

In cazul apartamentelor cumpărare de la dezvoltător ești chemat la recepția apartamentului.
Atunci poți obiecta că nu îți place că este parchetul strâmb, gresia pusa șui, sau ușa nu se închide bine.
In rest, nu mai obiecta nimic mai apoi.

Cu viciile ascunse, este altă treabă. Dar dacă îți cade o priza, ți se umfla parchetul, sau bate vântul pe lângă rama de geam, ăla nu este viciu ascuns.
Este uzura "normala"!
Că sunt materiale de construcții de calitate proasta, asta este altă treabă.
Dacă repar eu ,cu meseriași autorizați mi se da factura și domnul dezvoltator este obligat ca în 10 zile sa îmi de'a bani înapoi. Așa scrie în contract,Locuiesc aici de o luna și am garanție la casa 2 ani.Pai noi i'am dat bani munciți pe casa,de ce ar trebui sa plătim noi reparațiile? ?De ăsta acești dezvoltator ne rad în nas.Ei vor bani și după se spală pe mâini. Nu vreau sa cred ca nu se rezolva legal.Asa cum respect eui contractul așa trebuie sa' l respecte și el.Ah...eu sunt obligata sa îi trimit o notificare lui după 60 de zile dacă nu repara pot sa chem eu meseriași. Pământul îmi este plin de resturile de la construcție, sa îl curat eu??:( Este datoria lui ptr ca în contract scrie teren arabil...nu gunoi.

Quartila a scris:

Sincer, daca tot aveți de gând să chemați alți meseriași sa repare, va pierdeti vremea cu plângerile pe la parchet. Reparați și gata.

Nu vreau sa va deziluzionez, dar ce procuror credeți că vă va lua în serios plangerea și se va ocupa de ea ?
Că scârțâie parchetul și că s-a crăpat o gresie ?

Aveți idee care plângeri serioase privind infracțiuni, sunt la parchet și încă nu s-a demarat nimic pentru soluționarea lor ?! Sute de mii la nivel de țară.

Eu nu spun că nu aveți dreptate, spun că trăiți în România și sunteți cam idealisti. Un lucru frumos, dar inutil. Atâta tot!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uzura normala după o luna??Am garanție 2 ani. Dacă repar eu garanția se pierde..

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse teren Vlad Vlad Vlad Vlad Buna ziua, am o intrebare Daca vand un teren intravilan , construibil, unde am si scos un certificat de urbanism unde scrie clar ca se poate face o casa pe ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse imobil. cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze? Ani cosma Ani cosma Buna seara! Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii daca am cumparat un apartament intr-un bloc nou? gabinho20 gabinho20 Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un bloc nou care initial era ok, iar acum dupa 3 ani a inceput sa intre apa cand ploua in subsolul blocului si nu pe ... (vezi toată discuția)