avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa FIAM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa FIAM

Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM?
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
ContSters493469, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:41, 15 August 2018
Am inteles..ok..multumesc mult pentru raspuns.

Dragomir Dascalu a scris:

Formularul BP1 se intocmeste de orice medic la care ajunge pacientul si care are o suspiciune de boala profesionala! Deci si mediul dumneavoastra de familie poate intocmi BP1 daca va considera necesar acest lucru !

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca medicul de medicina muncii, tinand cont de riscurile profesionale identificate si evaluate in cadrul firmei nu a intocmit formualrul BP1, ce medic care v-a examinat medical si a solicitat analize suplimentare/ a citit analizele dvs. medicale mentionate in dosarul dvs. medical, are suspiciune de BP ?
Trebuie sa stiti ca suspiciunea de boala profesionala (se intocmeste BP1) ajunsa la DJSP se cerceteaza cel mai probabil, in cazul dvs., de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, prin decizia DJSP. Numai in baza PV de cercetare se poate emite BP2.
Ma indoiesc ca un medic specialist de medicina muncii isi poate risca cariera prin refuzul de a completa BP1 la presiunea angajatorului, in conditiile in care starea de sanatate a lucratorului impune completarea BP1.
Domnul Popa,va multumesc mult.Asa este,ati inteles foarte bine.Deci..medicul specialist cu care firma avea incheiat contract de medicina muncii este la randul lui angajat la o firma medicala particulara.( Nu vreau sa dau numele firmei acum,cred ca intelegeti).Cand medicul respectiv a vrut sa-mi completeze fisa BP1 ,conducerea firmei noastre a cerut conducerii firmei medicale ,ca medicul respectiv sa fie schimbat,am inteles chiar ca doamna doctora respectiva a iesit la pensie,de fapt dumneaei era pensionata grad 3 cu 4 ore de munca.Noul medic care a sosit dupa aproximativ 3 luni,timp in care nu am avut medic de medicina muncii,a spus ca este nou,nu cunoaste situatia ,problema a fost inainte de venirea lui deci el nu are nici o responsabilitate si drept urmare nu imi poate da asa ceva. Acum intrebarea mea este..daca eu solicit aceasta verificare ..sunt la mana unui medic care spune ..nu stiu..nu cunosc ..nu vreau ..nu este cazul...? Am solicitat si parerea altor medici inclusiv medicul de familie ,..toti au spus ..nu ne putem implica,responsabilitatea este strict a medicului de medicina muncii respectiv.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
ContSters493469, utilizator
Buna seara. De curiozitate, despre ce afectiune este vorba, ce diagnostic? Din ce categorie de boli profesionale face parte? De fapt, daca scrie pe biletul de medical diagnosticul sau macar categoria( de la 1 la 4 parca..) In functie de asta poate iesi un proces " frumos" cu "ceva" daune morale si materiale pentru dvs.
Este vorba de Hernie de disc cevicala,operata si hernie de disc lombara neoperata.Mai precis sunt 3 hernii de disc cervicale din care numai una operata si se pare ca urmeaza o noua oparatie
si 3 hernii de disc lombare mai putin grave.
Pentru asta sunt pensionat medical acum gradul 3. Am 37 de ani vechime pe cartea de munca in conditii de stat in picioare si ridicat greutati de aprox 3-4 kg. Tocmai asta este problema..conducerea tot incearca sa-mi explice ca astea nu sunt boli profesionale iar medicii pur si simplu refuza sa se pronunte,arunca responsabilitatea de la unul la altul. Pentru un eventual proces daca ma poate ajuta un avocat putem lua legatura oricand.

Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
ContSters493469, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Nelll Nelll Se considera boala profesionala artrita,cauzata in urma unui accident de munca? (vezi toată discuția)
Boli profesionale Adrian ciochina Adrian ciochina 1. Hernia de disc este considerată boala profesionala? 2. Am fost diagnosticat cu Hernie de disc, am fost internat 14 zile pentru tratament fără ameliorari ... (vezi toată discuția)
Anexa 22 - tabel cu bolile profesionale cu declarare obligatorie Adrian Blanaru Adrian Blanaru Buna ziua, Anexa 22 - Tabel cu bolile profesionale cu declarare obligatorie - L 319 Resp. SSM are atributii cu privire la situatia prevazuta la Anexa ... (vezi toată discuția)