avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa FIAM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa FIAM

Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM?
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
ContSters493469, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:41, 15 August 2018
Si in aceasta perioada vizitele la medicul de medicina muncii cum au decurs? Nu ati vorbit cu el despre aceste probleme, banuiesc ca au fost ceva simtome inainte...ce a zis de ele, daca stia de ele? In HG 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, anexa 22 parca, este o lista cu bolile profesionale obligatoriu de declarat, printre care si hernia de disc... La greutatile manipulate... nu stiu ce sa spun... nu sunt medic dar nu cred ca sunt asa mari greutatile pentru a duce la hernie... Pe langa serviciu ce activitatii mai desfasurati?
Am spus mai sus cum au decurs vizitele la medicii de medicina muncii..au evitat sa se pronunte.Problema este ca se refuza cercetarea.Eu spun ca nu am mai avut nici o alta activitate pe langa serviciul respectiv,si nici vre-un accident de alta natura ( auto..etc..) In anexa 22 nu scrie de hernii de disc ,scrie de neuropatii ale membrelor superioare ( de la hernia cervicala am avut bratul stang aproape paralizat inainte de operatie) si sindrom de compresie al nervului sciatic ( legat de membre inferioare) ..asadar numai medicii stiu cum sa interpreteze termenii astia. Ideea este ca daca am fost pensionat inseamna ca problema este recunoscuta si destul de grava.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
ContSters493469, utilizator
Vedeti la Bolile aparatului locomotor, acolo le gasiti ( 4 sau 5 tabele mai jos...) Nu stiu ce sa va spun, eu as merge cu o reclamatie la DSP si ITM in care as povesti toate astea...dar mai asteptati si alte sugesti. Poate domnul Popa are mai multa experienta, sau altcineva, si vine cu un sfat pertinent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul dvs., la medicul specialist de medicina muncii se afla dosarul medical al salariatului in care in mod normal, pentru a se declara o BP ar trebui sa se regaseasca mentiuni legate de evolutia bolii in timp, pana s-a ajuns la situatia cronica (in conditiile in care in prezent sunteti pensionat pe caz de boala).
Studiind anexa 22 la HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare ati identificat modul corect de apreciere al incadrarii ca BP, citez din mesajul dvs. "... asadar numai medicii stiu cum sa interpreteze termenii astia. Ideea este ca daca am fost pensionat inseamna ca problema este recunoscuta si destul de grava."
Nu este obligatoriu ca fiind pensionat pe caz de boala (printr-o comisie medicala, deci in mod normal, examinat medical de mai multi medici specialisti, inclusiv de un medic specialist de medicina muncii) afectiunea de care suferiti sa se datoreze unei BP.
In materialul cu riscuri profesionale pe care angajatorul are obligatia sa-l detina, la locul dvs. de munca ar trebui sa se regaseasca riscul de a se produce afectiuni dorso-lombare si/ sau cervicale datorate specificului activitatii si masuri luate prin planul de prevenire si protectie in domeniul ssm pentru evitarea riscului.
Este dreptul dvs. sa sesizati DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru a se stabili daca la locul dvs. de munca, activitatea desfasurata poate duce la aparitia afectiunilor de care suferiti.
Va multumesc ,asa am sa fac,am sa sesizez DSP Bucuresti. Angajatorul stiu ca are materiale cu riscurile profesionale si plan de masuri de prevenire..adica au tot felul de hartii pentru acoperire,problema este ca nu se aplica si in practica. Am vazut si eu Anexa 22,este trecuta foarte clar hernia de disc la boli profesionale.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Nelll Nelll Se considera boala profesionala artrita,cauzata in urma unui accident de munca? (vezi toată discuția)
Boli profesionale Adrian ciochina Adrian ciochina 1. Hernia de disc este considerată boala profesionala? 2. Am fost diagnosticat cu Hernie de disc, am fost internat 14 zile pentru tratament fără ameliorari ... (vezi toată discuția)
Anexa 22 - tabel cu bolile profesionale cu declarare obligatorie Adrian Blanaru Adrian Blanaru Buna ziua, Anexa 22 - Tabel cu bolile profesionale cu declarare obligatorie - L 319 Resp. SSM are atributii cu privire la situatia prevazuta la Anexa ... (vezi toată discuția)