avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz pentru functie de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz pentru functie de conducere

Buna ziua. Am in contractul de munca functia de inginer fara alte specificatii. Am trecut in contract previz de 180 zile calendaristice (contractul a fost incheiat in 2006 si a fost conditia patronului ca sa ma pot angaja atunci). Acum vreau sa demisionez si angajatorul imi cere sa respect un preaviz mai mare de 20 zile pe motivul ca "am oameni in subordine" desi nicaieri nu scrie acest lucru in contract si nici nu exista o fisa a postului. Mentionez ca eu stau in birou si prelucrez planuri pe care le predau ulterior celui care conduce atelierul de productie. Poate fi considerata functie de conducere? Sau spuneti-mi va rog frumos ce se poate intelege prin "functie de conducere" din punctul de vedere al preavizului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 20 August 2018
Si daca in CIM am scrise cele 180 de zile de care vorbeam saptamana trecuta, se aplica cele 20 de zile lucratoare valabile astazi sau cele 15 zile calendaristice care erau legale acum 12 ani la data incheierii contractului?

Cornel Vasile a scris:

Nu are nicio valoare, termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m.

Se va aplica legea in vigoare la data incheierii c.i.m.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! As mai avea o intrebare: la calculul zilelor de preaviz se ia in consideratie si ziua in care s-a inregistrat demisia sau se calculeaza incepand de a doua zi?

Cornel Vasile a scris:

Se va aplica legea in vigoare la data incheierii c.i.m.

Se calculeaza incepand de a doua zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inginer mecanic AlexT. AlexT. Inginer mecanic este considerata o functie de conducere cand inchei contractul de munca...am nevoie pentru perioada de proba si pentru preaviz de aceasta ... (vezi toată discuția)
Gestionar adrianstrat03 adrianstrat03 Buna ziua, As dori sa stiu daca functia de gestionar este o functie de executie sau de conducere. Mentionez ca in fisa postului nu este precizat acest lucru ... (vezi toată discuția)
Care e perioada de preaviz corecta? oanaalexandra oanaalexandra Buna seara.Am si eu o dilema :in 2011 am incheiat un contract pe postul de casier in care era specificata perioada de preaviz de 20 de zile.in octombrie 2012 ... (vezi toată discuția)