avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ieșire dintr-un contract păgubos cu o firmă din ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ieșire dintr-un contract păgubos cu o firmă din Austria. Care sunt pașii pe care ar trebui sa-i urmăm? Nu suntem dispuși să plătim pentru ceva ce nu am primit

Buna ziua,

Doresc sa aflu care sunt conditiile de retragere dintr-un contract pe care l-am semnat cu o firma din Austria pentru organizarea unei conferinte in incinta hotelului.

Pe scurt, am semnat un contract cu un hotel pentru a organiza o conferinta in sala de conferinte. Intre timp am intampinat greutati privind adunarea delegatilor pentru eveniment, in special faptului ca nu am fost informat ca este o sarbatoare nationala in Austria pe aceea data. Am incercat sa schimbam data evenimentului, lucru cu care au fost initial de acord, dar au renuntat complet la idee si ei doresc sa achitam 100% ca si clauza de reziliere.

Este vorba despre taxa de inchiriere sala si pachet delegati (cina + pauze de cafea).

Mentionez ca aceasta clauza este prezenta in contract si noi nu am intrat in acest contract cu motive de reziliere. Pur si simple s-a intamplat ca sa nu il putem organiza. Am incercat sa negociem cu ei si ne-am oferit sa facem plata pentru inchirierea salii. minimul de 11 pachete de conferinta pentru delegati dar nu si pachetele de conferinta pentru delegati (150). Acele pachete nu a fost un cost pentru ei si nu au fost practic executate / livrate.

Ei nu renunta la aceea clauza de reziliere, lucru care mi se pare anormal.

In momentul de fata inca facem cereri pentru a incheia amiabil colaborarea, chiar si cu mutarea pe o data in 2019 sa putem organiza evenimentul, dar ei nu renunta sa ne arate ca in contract este 100% plata pentru reziliere.

Cu cine am putea sa incepem o discutie ca suntem siguri se va ajunge la judecata. Care este pasul pe care ar trebui sa urmam, Nu suntem dispusi sa platim pentru ceva pe care nu l-am primit.

Astept indrumarile dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

Am revenit fiindca tocmai mi s-a inmanat o Comunicare Adresa de la Judecatoria Targu Mures cu notificare de plata de la persoanele in cauza.

Intre timp dansii de la hotel m-au transferat inapoi la cei din Vienna si se pare ca ei nu vor sa accepte decat plata in totalitate.

Care este pasul pe care ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Eu zic ca e de analizat contractul. Taxa de reziliere, nu se poate solicita fiindca nu ati facut demersuri in sensul rezilierii contractului. Trebuie analizate clauzele contractuale, conditiile care trebuie indeplinite pentru a avea efect aceasta clauza de reziliere, dar la cum se intituleaza, cat timp nu ati solicitat rezilierea, nu poate avea efect.

Pe de alta parte, e de vazut daca aveti clauza penala de denuntare a contractului, obligatiile pe care le are fiecare parte din contract, conditiile de incetare a contractului, situatii de caz fortuit. Fara o analiza a clauzelor contractuale sunt doar presupuneri. Un eventual caz de impreviziune?

La fel, e de analizat notificarea pe care ati primit-o, Daca e de la Judecatorie, inteleg ca deja a fost initiat un litigiu.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati conform caen CataCatalin CataCatalin Buna ziua, am o societate nou infiintata, cu caen 7990 , si voiam sa stiu daca am voie sa desfasor activitati de organizari evenimente, la modul, baluri de ... (vezi toată discuția)
Cod caen vs activitatea facturata daniel756 daniel756 Buna ziua, Oare ma puteti lamuri intr-o privinta: Doresc sa imi infiintez o firma pentru a aplica la un proiect cu fonduri europene si astfel sunt nevoit ... (vezi toată discuția)
Patronul imi cere avans pentru o sala de evenimente care nu exista Nico_Nicoleta Nico_Nicoleta Buna ziua. Anul acesta intentionez sa ma casatoresc. Localul in care va avea loc evenimentul este un balon care are ca si destinatie teren de fotbal. Patronul, ... (vezi toată discuția)