Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
În ce priveşte disfuncţionalitatea domnului tată, citiţi despre psihopaţi şi vă lămuriţi, sunt greu de depistat şi necesită timp îndelungat de observaţie.
Eu nu am susţinut că nu sunt recăsătorită sau că nu am prieten- daca aveti un partener nu l-ati mentionat niciodata desi ati povestit aici pe forum despre mama, tata si toti prietenii si cunoscutii cu diverse ocazii. La toate exemplele date de dumneavoastra, daca aveati un partener il mentionati pana acum. E evident ca nu exista.
La noi, s-au preluat părţi din legi şi fiecare interpretează cum vrea.
Cum poţi recunoaşte un psihopat?
Uneori pare dificil să îl recunoşti. Abilităţile lui sociale pot fi bine dezvoltate, iar masca de om fermecător poate înşela multă lume. Capacitatea lui de a te induce în eroare, de a te manipula, de a te manevra astfel încât să devii o simplă marionetă în mâna lui atinge excelenţa. Aşa că îţi rămâne o singură resursă care te poate proteja de el: ATENŢIA TA. Capacitatea ta de a fi atent, de a observa individul, comportamentul lui, modul în care manipulează, FĂRĂ a te lăsa influenţat de haine, de luxul afişat ostentativ, de vorbele meşteşugit alese, face adesea diferenţa! Mai devreme sau mai târziu, vor ieşi la suprafaţă indiciile relevante ale psihopatiei. Mai ales incapacitatea lui de a simţi emoţiile altora, de a fi atent la alţi oameni şi la nevoile lor. Un egoism dus la extrem, un individualism exacerbat, şi nevoia patologică de a avea dreptate, de a fi cel mai tare, de a pedepsi alte persoane, a le umili şi domina, sunt indicii inconfundabile! Chiar şi tu poţi observa cu uşurinţă aceste trăsături evidente la orice psihopat, şi fără să fii psiholog, dacă eşti puţin mai ATENT!
Un psihopat poate părea, la prima vedere, chiar fermecător! Te poate induce uşor în eroare prin ţinuta lui.
Un psihopat este un agresor aflat în permanenţă în căutare de noi victime. Va călca pe cadavre, dacă situaţia o cere, adică atunci când are ceva de câştigat. Iar asta o va face fără ezitare! Regulile sociale, normele de convieţuire cu semenii, sau chiar legile sunt inutile pentru un psihopat. Încălcarea lor va fi mereu o provocare.