avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se numește actul notarial prin care moștenitorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se numește actul notarial prin care moștenitorii legali fac o înțelegere privind împărțirea masei succesorale înainte de dezbaterea succesiunii?

cum se numeste actul notarial prin care mostenitorii legali( mama cu 2 fice si un fiu) fac o intelegere amiabila privind impartirea masei succesorale inainte de a face succesiunea dupa un sot /tata defunct?
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:52, 25 Octombrie 2018
intabularea se face doar cu acte de proprietate , ancpi nu impropietareste pe nmeni, el doar certifica ca suprafata mostenita este ce din teren si da numar cadastral , dupa obtinerea actului de proprietate (certificat de mostenitor , sentinta civila etc) intabuleaza imobilul, nu primaria cere documentatia cadastrala ci instanta sau notari
Primaria elibereaza anexa 1

Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
virgil1950, utilizator
Daca e zona necooperatizata se intocmeste de catre primarie un certificat de atestare ca proprietar in urma unui proces verbal de buna vecinatate cu vecini care recunosc ca hotarele sunt conform cu masuratorile efectuate de ctre persoana autorizata , si ca nu exista litigi intre ei si in certificat se trece suprafata gasita care poate fi chiar si tripla cu obligatia de a plati impozit retroactiv pe intreaga suprafata, daca e zona colectivizata comisia locala se ocupa de intregirea suprafetei intocmind documentatia necesara
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

virgil1950 a scris:

intabularea se face doar cu acte de proprietate , ancpi nu impropietareste pe nmeni, el doar certifica ca suprafata mostenita este ce din teren si da numar cadastral , dupa obtinerea actului de proprietate (certificat de mostenitor , sentinta civila etc) intabuleaza imobilul, nu primaria cere documentatia cadastrala ci instanta sau notari
Primaria elibereaza anexa 1

Chiar singur ati spus..."dupa obtinerea actului de proprietate", in speta certificatul de mostenitor.
Deci pentru dezbaterea mostenirii NU este obligatorie documentatia cadastrala.
Pentru eliberarea Anexelor 1 si 2 de catre Primarii, se intocmeste un plan de amplasament, care nu are numar cadastral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Partaj după ce moștenitorii au ajuns la o înțelegere: în instanță sau la notar? sorin33 sorin33 1 Pt,dezbaterea succesiunii,am primit anexa 24 de la primarie si am ajuns la o intelegere cu toti mostenitorii trecuti in anexa cu privire la impartirea masei ... (vezi toată discuția)
Succesiune costelmacovei costelmacovei buna ziua va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a face succesiunea a 6 ha de pamant mentionez ca parintii nu mai sunt in viata de multi ani iar ... (vezi toată discuția)