avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate microbuze cu peste 9 locuri
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

microbuze cu peste 9 locuri

Au voie microbuze cu peste 9 locuri, sau autoutilitare cu gabarit de peste 5m să parcheze in parcări amenajate pt. autoturisme pe domeniul public in zone rezidenţiale?
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:48, 30 Septembrie 2018
Exact, primaria va intretine si delimita spatiul destinat parcarii materializand maximum nr locului de parcare rezidential aferent nr de imobil respectiv sau spatiului de parcare respectiv.
Datorita caracterului anual al abonamentului contractual, deci un drept provizoriu si tranferabil in sfarsit de contract, materializarea nr de imatriculare al unui vehicul cu drept de parcare pe locul de parcare acordat apartine titularului de abonament contractual nu primariilor.
Titularii abonamentului contractual au dreptul de a marca nr de inmatriculare pe locurile de parcare alocate printr-o forma de marcaj provizorie, usor de indepartat in sfarsit de contract, daca contractul nu este reanoit la sfarsitul anului conform dreptului.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Demos, utilizator
Este corect ce spuneţi dvs. dar să punem problema altfel. Deci plătesc un abonament pentru autoturism pe care o parchez pe unde apuc,pentru căci pe locul de parcare î-mi ţin autoutilitara, care şi mănâncă, dar şi aduce bani. Pot s-o parchez acolo liniştit, pentru că n-o să mă reclam pe mine însumi, iar altcineva n-are nici o treabă. Este corect?
scuze "pentru căci"
Daca utilitara dvs nu impiedica utilizarea parcarii de catre terti si nu ocupa mai mult spatiu decat cel contractual alocat nu exista temeiuri de reclamatie.
In caz de reclamatie, in fata primariei va trebui sa produceti probe, sa dovediti ca utilitara va apartine, ca nu folositi mai mult spatiu decat cel pt care sunteti titular al abonamentului contractual si nu impiedicati utilizarea normala a parcarii.
Cunoscand bine Romania si romanii, afirmatia dvs, va citez: "iar altcineva n-are nici o treabă" mi se pare cel putin excesiv de optimista.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
Demos, utilizator
Pentru locul de parcare alocat de primarie in zona de parcare se mentioneaza nr. de inmatriculare autovehicul. Daca dvs. parcati o autoutilitara (alt nr. de inmatriculare) pe locul de parcare mentionat/ alocat prin abonament/ talon pentru un autoturism nu sunteti in regula.

Alte discuții în legătură

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare in bucuresti si resedinta in alta localitate adelina_c adelina_c Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoarea speta: Anul trecut am achizitionat un apartament in Bucuresti, sector 3 insa nu am schimbat ... (vezi toată discuția)
Semn parcare persoane cu handicap luca luca luca luca Semnele de parcare pentru persoanele cu handicap pot fi instalate in afara parcarilor amenajate ? Aceste \"parcari\" sunt nominale? Concret, pe strada din ... (vezi toată discuția)