avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minorul în familia LGBT: ce se întâmplă cu el ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minorul în familia LGBT: ce se întâmplă cu el dacă tata decedează iar mama își trăiește viața mai departe cu o altă femeie?

In cazul în care o femeie a născut un copil, tatăl copilului a decedat, iar ea își trăiește mai departe viata cu o alta femeie, ce se întâmplă cu acel copil dpdv legal? Este lăsat sa trăiască cu mama și iubita acesteia?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 12:27, 7 Octombrie 2018
8 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti in plina confuzie stimate utilizator!
Confundati dreptul mamei de a-si ingriji si creste copilul si dreptul acesteia de a-si trai viata alaturi de cine vrea si cum intelege dumneaiei cu notiunea de casatorie, matrimoniu.
Daca referendumul se voteaza si notiunea de soti se va defini constitutional prin cuplul barbat femeie, mama nu va avea dreptul sa se marite cu o femeie (deja imposibil in Ro), iar casatoriile intre persoane de acelas sex contractate in strainatate nu vor fi recunoscute in Ro.
Dar, aceasta schimbare constitutionala nu are nici o tangenta cu faptul ca aceeas mama cu copil traieste cum vrea ea si cu cine doreste ea.
Bineanteles ca lipsa de civilizatie a populatie Ro este si va fi in continuare o sursa de imixtiune a persoanelor rau intentionate, necivilizate in viata privata a altor persoane.
Bineanteles si mai mult ca probabil ca aceasta schimbare de constitutie va permite imaginatiei bolnave a unora sa depuna plangeri si reclamatii suplimentare.
Insa, sansa ca aceste plangeri si reclamatii sa conduca la anchete, condamnari, etc... este de 0,00(0)% datorita faptului ca exista o ierarhie a dreptului constitutional.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Demos, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc tuturor! Întrebarea mea nu are legătură cu referendumul. Am înțeles, nu exista legislație în acest sens.
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate lua copilul de la mama pe acest motiv in conditiile actuale si nici viitoare.
Nici in Rusia nu cred ca s-ar lua copilul de la mama.

Nici nu se poate da legislatie in sensul de a se lua copilul de langa mama din acest motiv.
Indiferent ce va iesi la referendum.
Ca sa lamurim.si acest aspect.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact, din fericire nu există și am convingerea că n-ar putea vreodată să fie legiferată o asemenea aberație abuzivă și discriminatorie.


Simpla împrejurare că, atât înainte cât și după referendum căsătoria între persoanele de același sex nu este admisă de normele legislației civile mioritice nu este susceptibilă, nici prin reducere la absurd, să afecteze drepturile mamei și interesul superior al minorului de a fi lângă mamă, indiferent cu cine aceasta alege să-și traiască viața, atâta vreme cât mediul nu este presărat cu violență, etc.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)