avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate La început de drum...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

La început de drum...

Buna seara,
As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii).
Mentionez ca sunt suplinitor la o gradinita din mediul rural.
Doamna Director imi impune sa tin copii pana la ora 13.00 (grupa combinata). Parintii vin după copii cel tarziu pana la 12.40.
Cat de legal e sa-i tin pana la ora 13.00?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Alexa_Lina, utilizator
Stimate @cyan, sa nu uitam ca utilizatoarea nu este decat suplinitoare!!!
De unde reticenta si alertele atunci cand citesc "Cand am facut acest parteneriat doamnă directoare nu a vrut sa il semneze spunandu-mi ca doar educatoarea trebuie sa semneze."
In clar, dna directoare cere ca un personal cu statut definitiv (un suplinitor nu are acest statut) sa efectueze sarcini care in realitate ii revin, preluand fara delegatie responsabilitati in numele ei si al institutiei!
In aparenta, in satul respectiv totul merge bine intr-o lume mioritica idilica, dar experienta si supa, suflatul si iaurtul ma fac sa sfatuiesc prudenta.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Demos, utilizator
Dpmdv directoarea avea obligatia sa ofere o solutie in cazul in care postul este ocupat de o suplinitoare.
Utilizatoarea a gasit solutia instiintarii printr-un "acord", o forma de informare.
Directoarea avea posibilitatea simpla de a intocmi o instiintare pe care sa o semneze, stampileze si afiseze intr-un loc vizibil prin care sa informeze parintii despre programul gradinitei si obligatia respectarii lui, atat de parinti cat si de angajati, cu exceptia cazurilor intemeiate (imbolnaviri sau alte urgente familiale).
Nu am idee dar banuiesc ca fisa postului pentru suplinitor este similara sau aproape cu cea a unui educator cel putin in privinta respectarii programului.
Astfel, opinia mea este ca o suplinitoare poate lua o decizie in privinta respectarii orarului de parinti si incheierea unui acord in acest sens.
De acord, sa speram ca entuziasmul tineretii va intalni bunavointa si intelepciunea experientei.
Fisele de post sunt destul de asemanatoare, dar, la capitolul responsabilitati exista diferente (directiunea nu poate delega aceleas responsabilitati si in acelas timp, aceeas, are obligatii de control suplimentare).
Deasemenea distanta intre cele 2 puncte de lucru impune directiei precautiuni suplimentare.
PS: Cand am postat la 14:56 (GMT+2) nu citisem mesajul dvs postat la 14:49 (GMT+2), din 14/10/18, de unde unele idei inutil repetate.
Sa speram ca utilizatoarea a avut timp sa citeasca mesajele ulterioare si sa ia o decizie potrivita.
Buna ziua, revin cu noutăți.
Azi am avut 4 copilași din care 3 erau frați de 2.5 luni gemenii si sora de 3 ani dupa care la ora 9 isi face aparitia un baietel de 3 ani. Ciudat, de obicei aveam cate 7-8 copii la mamica cu frati am avut ocazia sa-i comunic programul de 8.00 doarece dumneaei ma duce sus in Sat respectiv 5 km aproximativ. S-a conforma. Dar la mamica care a venit la ora 9 am rugat-o frumos ca sa vina dupa copil la ora 13. Chiar daca a plecat pe fuga a zis bine. Ce credeți a venit la ora 12 o vazusem pe geam. Am fugit pe furis afara sa-i spun sa revina. Dar copilul a auzit vocea mamei si clar ca nu mai dorea sa rămână. I-am zis ca maine sa nu mai faca asa pt ca nu acesta este programul grădiniței. Mi-a zis ca are copil mic si nu vrea sa il trezească.
Deci eu am incercat sa fiu ferma pe poziție si sa nu cedez.Daca am reusit voi vedea mâine.
Ch Doamna directoare nu m-am întâlnit azi.
Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Copil exmatriculat de la gradinita 2901RDk 2901RDk Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si, va rog, sa-mi spuneti daca exista vreo solutie: am un copil de 3 ani si 6 luni care frecventeaza o gradinita ... (vezi toată discuția)
Daune in gradinita privata parinte_copil parinte_copil Am inscris copilul de 6 ani la o gradinita privata de vara, care in restul timpului lucra si ca after-school. La inscriere, cand am semnat contractul cu ... (vezi toată discuția)
Daune in gradintia privata parinte_copil parinte_copil Am inscris copilul de 6 ani la o gradinita privata de vara, care in restul timpului lucra si ca after-school. La inscriere, cand am semnat contractul cu ... (vezi toată discuția)