avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate La început de drum...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

La început de drum...

Buna seara,
As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii).
Mentionez ca sunt suplinitor la o gradinita din mediul rural.
Doamna Director imi impune sa tin copii pana la ora 13.00 (grupa combinata). Parintii vin după copii cel tarziu pana la 12.40.
Cat de legal e sa-i tin pana la ora 13.00?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Alexa_Lina, utilizator
Da am bebei in grupa. Am acceptat pt ca mi sa facut mila de mamica, era sarmana epuizată cand am vazut-o( are 5 copii de vârsta mică . Iar copilasi sunt chiar disciplinați. Cu pampersul e mai greu dar ne vom învăța si fara... cu răbdare...sper sa reusesc partea cu părinți la cei mici azi a fost cam greu ... au inceput sa se loveasca pt ca erau destul de o obosiți si flămânzi. L-am dus eu de acasa ceva pogacele sa le mai astâmpăr foamea. Cu doamna Directoare abia aștept sa ma întâlnesc sunt curioasa cum ma sanctioneaza pt cele 10 min.
La 7.30 nu am mijloc de transport sa ajung pt ora 7.30 pana la gradinita fac 32 km dus-32 km intors. Pe langa asta mai fac 5 km cu una dintre mamici care coboara copii din sat in satul de jos si e draguta si ma ea si pe mine iar la întoarcere vin cu microbusul școlar iar de acolo schimb microbusul spre casa. SI DA cand intra cineva in grădiniță da exact doar de mine si copii. Sunt doar eu si copii.
Mulțumesc frumos pt sfaturi.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Alexa_Lina, utilizator
Punerea in practica a Legii 1/2011 a impus Ministerului Invatamantului creerea unei metodologii de organizare şi funcţionare a creşelor şi a altor unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară.
Aceasta metodologie a fost validata prin HG nr. 1252/2012.
Deci, trebuie sa existe un regulament interior, fise de post, etc... (o lista intreaga de regulamente, registre, evidente, dosare, etc...).
Posibilitatea de a avea un anumit grad de flexibilitate prevazuta in aceasta metodologie trebuie sa fie acordata in folosul familiilor.
Aceasta flexibilitate nu se aplica, nu permite personalului abateri de la orarul de lucru prevazut in regulament si fise de post.
Pe de alta parte, nu se poate asigura o functionare corecta a unei unitati atunci cand fiecare parinte face ce vrea, cand vrea si cum vrea.
In cazul de fata, conform declaratiilor utilizatoarei, derapaje de 1,5 ore la inceputul programului si plecare din stabiliment esalonata pe 40'-50'.
Cum metodologia impune un program de 5 ore pt unitatile cu program de dimineata rezulta derapaje de 2 ore si 20' din 5 ore (jumatate din program) = BORDEL.

Educatoarea trebuie sa faca pe stergatorul de parbriz intre intrarea care trebuie inchisa la cheie, copiii, preparare de biberon, pampersi, activitati, etc..., etc...!
Am toata compasiunea pt aceasta utilizatoare, ii trebuie multa energie pt 7 copiii normati, in realitate 8 dupa cum spune ea, noroc cu tineretea si entuziasmul.
Ii doresc curaj si perseverenta.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Demos, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasati doamna parintii sa preia copiii cand doresc, iar dvs ramaneti in gradinita pana la ora 13! Trebuie sa aveti grija cu cine pleaca, nu si la ce ora pleaca! gradinita nu e puscarie, nici macar nu e obligatorie! Personal, daca vreun cadru didactic ar indrazni sa nu imi dea copilul atunci cand merg sa il iau de la gradinita, as chema politia!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@cris0811, daca gradinita nu este obligatorie, de ce va mai ducetii copiii acolo?
Sa stea ca la puscarie si sa ii luati cand aveti chef?
Se vede ca nu aveti responsabilitatea supravegherii unor persoane, cu atat mai putin a unor copii.
De la locul de munca plecati cand doriti, cand aveti chef?
Cine considerati ca va fi tras la raspundere in cazul unui eveniment nedorit care se poate intampla in timpul in care persoana ar fi trebuit sa fie la program, si nu exista o justificare scrisa a absentei acesteia?

Chiar daca gradinita nu ar fi obligatorie, atat timp cat ati decis sa ii duceti intr-un mediu educational aveti obligatia sa respectati regulile unitatii scolare.
Gradinita, cresa, scoala, nu sunt la dispozitia parintilor, parintii sunt la dispozitia lor si au obligatia sa respecte regulile unitatii.
Daca nu le convin regulile, atunci sa ii tina acasa, sa angajeze babbysiter, etc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
:))) adica dvs vreti sa spuneti ca raspunde educatoarea daca pateste copilul ceva cat timp e cu mama lui?? ma abtin.. pt ca regulamentul nu imi permite sa spun ce gandesc! cat despre motivele pt care imi duc eu copilul la gradinita, nu cred ca intra in discutie aici, nu?? parca topicul este despre ce poate pati educatoarea daca lasa copiii sa plece inainte de ora 13! si repet, gradinita nu e puscarie si sub nicio forma nu poate retine un copil mai mult decat sunt dispusi parintii sa il lase.

Alte discuții în legătură

Copil exmatriculat de la gradinita 2901RDk 2901RDk Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si, va rog, sa-mi spuneti daca exista vreo solutie: am un copil de 3 ani si 6 luni care frecventeaza o gradinita ... (vezi toată discuția)
Daune in gradinita privata parinte_copil parinte_copil Am inscris copilul de 6 ani la o gradinita privata de vara, care in restul timpului lucra si ca after-school. La inscriere, cand am semnat contractul cu ... (vezi toată discuția)
Daune in gradintia privata parinte_copil parinte_copil Am inscris copilul de 6 ani la o gradinita privata de vara, care in restul timpului lucra si ca after-school. La inscriere, cand am semnat contractul cu ... (vezi toată discuția)