avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am avut un accident cu trenul la trecerea la nivel cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am avut un accident cu trenul la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată doar cu crucea Sf. Andrei. Mi-a fost suspendat permisul pe trei luni fără drept de conducere, este corect?

Bună ziua.La trecerea la nivel cu calea ferata semnalizata cu semnul Sf Andrei am avut un accident cu trenul din cauza vizibilității reduse.Mi-a fost suspendat permisul pe trei luni fara drept de conducere?Este corect?Unde depun contestație?Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:31, 29 Octombrie 2018
Nu trebuie sa recitesc Codul Rutier ca sa-mi amintesc faptul ca la intalnirea semnului reprezentand crucea Sf. Andrei am obligatia sa reduc viteza sa opresc in locul de maxima vizibilitate fara a depasi indicatorul si sa continui drumul daca nu sunt alte pericole. E la fel ca la indicatorul STOP. Faptul ca ati avut accident inseamna ca nu ati dat prioritate,iar acest lucru se incadreaza la prevederile legale privind neacordarea prioritatii. Daca dati search pe Google gasiti o gramada de stiri prin care politia a retinut carnetele doar pt. faptul ca soferii nu au oprit sa se asigure la trecerea peste calea ferata semnalizta doar cu crucea Sf. Andrei, chiar daca trenul nu trecea.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
adimanea, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic sa mai citiți codul rutier, aici nu e site de știri mondene cu polițiști care iau permise după cum li se pare, aici se argumentează doar cu textul juridic.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va rog sa cititi si alte discutii din acelasi site pe aceeasi tema si o sa gasiti si niste linkuri externe. Poate va lamuriti.HG1391-regulam. aplic. OUG195

Art. 138. – (1) Conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca atunci când:
a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau ridicare;
b) semnalul cu lumini rosii si/sau semnalul sonor sunt în functiune;
c) întâlneste indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere” sau „Oprire”.
(2) Vehiculele trebuie sa opreasca, în ordinea sosirii, în locul în care exista vizibilitate maxima asupra caii ferate fara a trece de indicatoarele prevazute la alin. (1) lit. c) sau, dupa caz, înaintea marcajului pentru oprire, ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau ridicare.

Hory1987
Utilizator
16:39, 10 Septembrie 2017
[ link extern ]

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
adimanea, utilizator
Domnule, imi pare foarte rau pentru dvs. dar chiar nu doriti sa cititi articolul de lege pentru care a fost suspendat permisul d-nei pe 3 luni. Ce-mi citati dvs. acolo nu are legatura cu suspendarea permisului.

Inca o data pentru domnia voastra:
OUG 195/2002 varianta actualizata 2018
Art 102
................................................................
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai urmatoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;
b) conducerea vehiculului cu defectiuni grave la sistemul de franare sau la mecanismul de directie, constatate de politia rutiera impreuna cu specialistii Registrului Auto Roman;
c) neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune;
e) depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.

Vedeti in articolul de lege vreo cruce a Sfintului Andrei ? D-na a explicat ca nu exista semnalizare luminoasa si acustica si i-am explicat sa verifice, pentru ca asta e singurul temei legal pentru care i se poate lua permisul.
Mai clar de atit nu pot sa va explic si nu mai am de ce sa va dau vreo replica daca insistati a sustine altceva.

Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionare trecere la nivel cu calea ferata fara bariere dianaanton dianaanton Am fost sanctionata ca am oprit dincolo de indicator la trecerea la nivel cu cale ferata fara bariera cu 9 puncte amenda si suspendarea permisului pe 90 de ... (vezi toată discuția)
Permis ridicat pe 3 luni minanika minanika Pentru un permis ridicat pe 3 luni pentru neacordare de prioritate la trecerea cu nivel de calea ferata poate fi redusa perioada la 30 de zile daca se sustine ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara drept de circulatie doarcosmin doarcosmin Buna ziua.Am nevoie de niste lamuriri daca se poate. Azi dimineatza ma aflam in c-lung mold. si mergeam spre suceava.cu 200 m inainte de o cale ferata ... (vezi toată discuția)