avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum rezolva firmele de IT posibilitatea lucrului de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum rezolva firmele de IT posibilitatea lucrului de acasa?

Am lucrat la cateva firme unde in contractul de munca nu aveam trecut niciunde faptul ca am voie sa lucrez de acasa, insa aveam posibilitatea aceasta, pur si simplu cand aveam nevoie ceream managerului/team leadului ca dorim sa lucram intr-o anumita zi de acasa, fara nici un fel de cereri.
Acum lucrez la o companie, tot multinationala, care ofera zile de Home Office, managerul meu fiind in Germania nu are nicio problema cu asta, administratorul biroului din Cluj in schimb da. Ni s-a spus ca nu este voie in Romania si ca chiar daca compania ofera noi nu putem beneficia.
Intrebarea mea este, cum rezolva alte firme aceasta problema? Este sau nu legal, cum se poate acoperi firma din Romania?
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 19:40, 31 Octombrie 2018
Buna ziua,
Poate va ajuta detaliile din urmatoarele articole
www.avocatnet.ro/t951/munca-...
Stimata utilizatoare,
Va loviti de un viciu legal sistemic.
In De, Fr, RUMB, etc..., organizarea muncii este o problema interna a intreprinderii, inspectoratele verificand conformitatea normativa a activitatii nu detaliile tehnice si organizatorice.
In Ro s-a preferat dpdv legislativ dirigismul sovietic in care palmasul trebuie legat de coarnele plugului si coada animalului de tractiune.
O portita legislativa ar fi semnarea unui act de declarare a domiciliului salariatului ca punct de lucru temporar pe perioada X, semnaturile la intrarea in mod de lucru tip Home office trebuind sa fie prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licente software michelangelo michelangelo compania in care lucrez este o mica companie care apartine unei companii bulgaresti iar azi au venit cei de la politia economica sa verifice niste acte printre ... (vezi toată discuția)
Lucrul de acasa roxana-21 roxana-21 Buna ziua, In prezent lucrez la o companie din Romania si din motive personale trebuie sa ma mut in alta tara. Nu as vrea sa renunt la locul de munca si am ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim calin andrei calin andrei Am lucrat la o firma ca si ag.vanzari,iar inainte cu aprox.3 sapt. de expirarea contractului (era pe perioada determinata de 3 luni) mi s-a cerut sa predau ... (vezi toată discuția)