Dati-mi un sfat,o idee,sunt intr-o sitiatie greu de descris.Suntem o fam.cu 2 copii,unul in clasa a 10 a si unul in clasa a 8 a,care suporta o galagie enorma de la vecinii de sus.Avem probleme cu ei de aproximativ 3 ani,au doi copii unul de 2 si unul de 4 ani,de dimineata de la ora 6,45 pana la ora 10 fac o galagie enorma,cel mic invatand dupa amiaza nu se poate concentra la invatat si la scris,iar seara pana la ora 22 e un calvar pt noi..Am mers la sectie de cateva ori,dar nimic,am vorbit cu vecinii de sus,dar la fel fara nici un rezultat,mi-au spus ca programul de liniste dat prin lege e de la ora 22 pana la ora 7 si dupa amiaza de la ora 13 pana la ora 14,mentionez ca lucrez 12 ore si fac si cate doua turi de noapte una dupa alta si nu ma pot odihni.Noi nu stim ce e un somn de wichend,in fiecare zi ne trezesc la ora 7 maxim.Stam cu chirie in acest apartament de aproximativ 5 ani,nu am avut niciodata probleme cu vecinii.Nu stim ce sa mai facem sa putem avea si noi o viata normala si linistita.Ajutati-ne va rog cu un sfat...Multumesc
Niste avertismente/amenzi de la politie, nu am înțeles de ce nu ați chemat echipaj pe numărul de fix al secției sa constate, prima dată se da avertisment, alternativ, poate ajuta partial și, Dopuri in urechi,
Niste avertismente/amenzi de la politie, nu am înțeles de ce nu ați chemat echipaj pe numărul de fix al secției sa constate, prima dată se da avertisment, alternativ, poate ajuta partial și, Dopuri in urechi,
Daca dumneavoastra credeti ca politistii pot da avertismente si amenzi fara baza legala, dupa ureche , va inselati.
Aveti mare dreptate. Educatia e importanta, Parintii raspund de faptele minorilor, etc... Problema e ca uneori copii inteleg, dar nu constientizeaza si ... merg pe calcaie sau tropaie sau... mai stiu ce. Pana la urma sunt copii iar educatia se face in timp. Asta daca nu plecati de la ideea ca bataia e rupta din rai. Eu nu cred in violenta. Am sa va spun din experienta.
Eu stau la Bloc de 30 de ani, si sunt multe situatiile in care apar diferite probleme.
In primul rand depinde CUM PUI PROBLEMA. De acolo pleaca multe. Cand tu vii cu scandal si crezi ca celalalt se va speria si se va conforma cerintelor tale te inseli amarnic. In primul rand trebuie sa intelegi ca pentru a exista o comunicare trebuie o intelegere reciproca. Altfel.... postezi pe forumuri si te plangi ca nu esti inteles.
Sau asteptam sa apara modificari legislative, chiar utopice prin care sa impunem amenzi parintilor si pentru ca rade copilul mai tare sau alte idei trasnite.
Inainte de orice trebuie sa fim oameni civilizati, iar asta inseamna respect dar si incercarea de a te pune in pielea celuilalt. Sa incerci sa vezi ce ai face tu daca ai fi in locul celui de la care ai "pretentii" sa faca.
Oricare vor fi modificarile legislative nu vor modifica faptul ca aceste blocuri au fost construite fara o izolare fonica suficienta. Si nici nu vor tine loc de bun simt . din partea tuturor celor implicati.
deni2000
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua. Nu prea ma bag sa comentez dar si eu trec prin cam aceeasi situatie.
Cine a dat legea 61/91 Art. 2 alin 25:26 sigur sta la o vila unde habar nu are cum este la bloc...a trecut prin parlament si a zis hai sa fac si eu un ...nimic in parlamentul asta sau cine o fi dat legea.
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
Buuun...eu am chemat politia de 2 ori pentru ca vecinii mei de deasupra (copii ca au trei :| ) alearga toata ziua prin casa aia si chiar si dupa ora 22 cel putin pana la ora 1-2 noaptea se aud zgomote dupa care incep pe la 6:20 din nou ca se duc vre trei ore la scoala . A treia oara mi au spus ca or sa mi dea mie amenda ca i chem degeaba,ca ei nu aud nimic la ei la usa.Eu am spus de doua ori ....zgomotele si alergatura se aude deasupra mea nu la ei la usa.
Pe dexonline scrie:
larmă (larme), s. f. – 1. (Înv.) Alertă, alarmă. – 2. Gălăgie, tărăboi, zgomot mare. Germ. Alarm (< it. all’arme), prin intermediul sl. (pol., sb., cr. larma), sau al mag. lárma (Cihac, II, 165; Gáldi, Dict., 179). Este un dublet al lui alarmă, s. f., din fr. alarme. Sec. XVIII. – Der. lărmălău, s. n. (Trans., gălăgie), sing. reconstituit din pl. lărmălaie, cf. hărmălaie; lărmui, vb. (înv., a alarma; a face zgomot); lărmuitor, adj. (zgomotos).
"a face zgomot" oare politistii nu stiu sa interpreteze legea? Este adevarat nu scrie tropaituri ,alergaturi tranteli de obiecte .... adica sa le dea mura n gura ,sau poate sunt prea lenesi sau poate nu mai stiu .Oricum politia a angajat niste....manechine ca de fiecare data cand i am chemat au venit cu niste "bunaciuni" ...perechi :|. In Germania daca urinezi in vasul; veceului dupa ora 23 ti ai luat amenda .
Am citit toate comentariiile de pe aici ...am vazut ca unii au firma de materiale de contructii recomanda la oamenii disperati de liniste sa isi antifoneze casa :|.