avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am imprumutat un"prieten" cu bani. Cand pot sa il ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am imprumutat un"prieten" cu bani. Cand pot sa il execut?

Buna,
In luna iunie 2008 eu si sotul meu am scos bani din banca (eu 3700 de euro, el 28000 ron!) Am scos banii pt un "amic"....de fapt pt o afacere pe care avea el sa o inceapa atunci si ne-a promis ca o sa avem si noi cota din profitul lui plus ca ne va achita ratele la banca. Am incheiat un act notarial ( contract de imprumut fara dobanda) care constituie titlu executoriu conform art. 66 din L.36/1995. Actul e facut pe numele lui deci nu e pe firma, pe suma de 11000 euro si are obligatia sa plateasca in termen de 10 ani cate 150 de euro pe luna. Problema este ca banii au fost cheltuiti, firma nu ii merge si eu am restante la banca de 4 luni si sotul meu de 6 luni.X-( Banca ne suna si ne ameninta la randul ei ca ne da in judecata pentru niste bani pe care de fapt eu nici macar nu i-am cheltuit si nici nu pot demonstra asta pentru ca pe act nu e specificat ca suma imprumutata "amicului" a fost scoasa din banca. #-o Actul e facut intre sotul meu si acel "amic". Intrebarea mea este daca pot sa il execut direct sau trebuie dat in judecata mai intai ?Cum as putea dovedi bancilor ca nu eu sunt vinovata de restante? Astept sa imi dati un raspuns, pot sa va trimit si actul scanat pt ca acolo sunt trecute mai multe clauze pe care el le-a incalcat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:59, 17 Noiembrie 2009
Domnule Mihai Grigore, numai un executor judecatoresc de rea credinta nu va pune in executare acel contract de imprumut autentificat la notar si care constituie titlu executoriu, conform art.66 din Lg. nr.36/1995. Nu este cazul ca in aceasta situatie executorul judecatoresc sa solicite instantei de judecata incuviintarea executarii silite.
tudorioan a scris:

Domnule Mihai Grigore, numai un executor judecatoresc de rea credinta nu va pune in executare acel contract de imprumut autentificat la notar si care constituie titlu executoriu, conform art.66 din Lg. nr.36/1995. Nu este cazul ca in aceasta situatie executorul judecatoresc sa solicite instantei de judecata incuviintarea executarii silite.


Incuviintarea de catre instanta a inceperii executarii silite este "expres prevazuta de lege".
Contractele de imprumut, nu reprezinta titlu executoriu conform legii, chiar daca ele contin in cuprinsul lor o clauza in acest sens.
Oricum, controlul judecatoresc, are de spus "un cuvant determinant" in acest sens...

www.avocatnet.ro/content/art...
este titlu executori, trebuie incuviintarea instantei.
Platiti d-voastra si apoi recuperati banii imprumutati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut claudia violeta claudia violeta am imprumutat unei persoane o suma de bani si am incheiat un contract de imprumut prin notariat. precizez ca notariatul se afla in localitatea unde locuiesc ... (vezi toată discuția)