avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este pasibil de amendă pentru lipsa RCA proprietarul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este pasibil de amendă pentru lipsa RCA proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public?

Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla parcat pe un spatiu public (parcare publica), proprietarul este pasibil de amenda pentru lipsa RCA, chiar daca nu circula ?
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 16:55, 17 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CJUE: Mașinile înmatriculate trebuie să aibă asigurare RCA chiar dacă sunt ținute numai în curte! Atenție! Deciziile date de CJUE sunt obligatorii pentru toate instanțele țărilor UE care se confruntă cu probleme asemănătoare, deci și pentru cele românești. www.avocatnet.ro/articol_492...
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
dogele, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar cand se află in spatiu privat, curte,garaj, etc nu e obligat sa aibă asigurare, dar e recomandabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)
Accident rutier valentinnacu valentinnacu Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)