Fostul soț mă șicanează în mod frecvent punând superglue în încuietorile de la ușă și în lacătul cutiei poștale. Suntem disperați, nu știm ce să mai facem, vă rog să îmi dați un sfat
Buna ziua! Am si eu o problema pe care sincer, nu stiu cum sa o rezolv intr-un mod cat mai legal! Fostul sot cu care ma aflu intr-un proces de partaj ma sicaneaza in mod frecvent! Istoria este lunga insa in ultimele 9 luni, de cel putin 8 ori imi pune superglue in lacatul cutiei postale (4 ori), superglue in yala de la boxa (3 ori) iar aseara cand m-am intors cu elevii din excursie, am constat ca butucul de la intrarea in casa contine superglue astfel ca am stat cu 3 copii minori (cel mai mic 7 luni) pe scara, pana la ora 1:30, cand niste prieteni au reusit sa sparga usa! Suntem disperati, nu stim ce sa mai facem. Va rugam dati-ne un sfat! Ce putem face pentru ca acesta sa se opreasca? Nu avem dovezi ca ar fi el, insa de 8-9 luni doar apartamentul nostru este vizat asa ca este mai mult decat evident cine este autorul! Ne este teama ca maine-poimaine va turna benzina pe sub usa! Lucrurile au mers mult prea departe!
Cristian0711
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este vazut intrand in scara, numai apartamentul meu este vizat! In boxa la care a avut doar el cheie (nu si altcineva de pe scara) aveam scoica fetitei! Am gasit-o scuipata rau! Dupa ce am schimbat yala, a inceput sa puna “cineva” superglue! De ce oare in 10 ani nu a facut nimeni asta iar in momentul in care ma recasatoresc si deschid proces de partaj, incep toate astea???? Dupa boxa (de 3 ori) si lacat (de 4 ori), in peisaj intra si usa de la apartament. Pana in vara venea cu diversi musculosi, astepta sa plec eu si sotul de acasa si se puneau cu pumnii si picioarele pe usa speriind copiii (si astupand vizorul)! Am facut contract cu Civitas (buton de panica) si s-a potolit! Oare nu este evident???? Sotul era cu baiatul minor cand fostul sot a oprit masina langa piciorul lui, atingandu-l! A deschis geamul si l-a injurat ca la usa cortului, amenintandu-l! Au fost 3 astfel de ocazii! Politia, desi au existat martori, i-au dat avertisment verbal! Doar este si el profesor, nu somer! Daca era somer, probabil era inchis pana acum!
Abia ce ati spus ca nu aveti dovezi, acum ma intrebati daca e evident? Acum e destul de evident, da. Obtineti un ordin de protectie, mergeti la un avocat. Nu e chiar ok cu partajul ala, trebuia sa fi negociat...
Cand spun ca nu am dovezi palpabile, inseamna martori care l-au vazut facand aceste lucruri! El intra in scara blocului si merge la vecina de apartament care ii este si martor desi, de cand ne-am mutat aici, nu ne-a calcat niciodata pragul. Cu ordinul de protectie, imi este teama sa ma angajez iar in obtinerea acestuia pentru ca este clar ca nu-l voi obtine iar el, procesoman fiind, va incerca din nou sa foloseasca asta impotriva mea! Toate amenintarile (cu martori) din trecut, toate dovezile, au ramas fara ecou in fata unei instante pentru care abuzul psihic este egal cu zero.
Regret, dar nu este egal cu zero, cred ca doar va e frica de esec. Si orice frica este interpretata de domnul in avantajul sau.
Va spun ca sunt ordine de protectie obtinute numai in considerarea violentei si amenintarilor psihice, am avut violenta economica, sociala care, combinate, au dus la un ordin de protectie.
Acum, eu inteleg ca nu doriti un raspuns legal. Legal v-am spus, se poate face ceva.
Cat despre probe, acestea nu trebuie sa fie palpabile. Martori sunt, teama este, cine stie demesaje sau altele...
Sigur, decizia de a actiona este a dv., dar retineti, este extrem de dificil pentru o victima sa iasa din starea de victima si, de cele mai multe ori, ea se convinge ori este convinsa de faptul ca nimeni nu-i va da dreptate, ca asta e destinul ei, ca orice va face nu are sanse de succes.
Iesiti din gandirea asta si veti reusi. Din ce imi spuneti, daca e cf. cu faptele, aveti sanse bune de ordin. Dar imi pare ca nu sunteti pregatita.
Cautati un psiholog, daca va permiteti, sa va ajute sa faceti fata situatiei. daca nu va permiteti, cautati un ONG din zona.
Camera video
Dinte
Buna seara!
Am voie sa imi montez o camera de supraveghere deasupra usii mele, usa apartamentului? (mentionez ca locuiesc la bloc). Camera sa fie pe casa ... (vezi toată discuția)