Împuternicitul tatălui meu a scos bani din cont după deces, deși am anunțat banca telefonic și am cerut blocarea cardului. Ce pot face eu, ca unic moștenitor, ca să recuperez suma de bani retrasă?
Buna ziua!
In ziua in care tatal meu a decedat, am sunat la banca sa ii blochez cardul pe care primea pensia, motivand faptul ca nu il gaseam. Am subliniat telefonic faptul ca tatăl meu a decedat si ca orice tranzactie efectuata in ziua decesului (evident si dupa, este frauduloasa).
Bazandu-ma pe acel apel telefonic si pentru ca am fost asigurat de operatorul bancii (BRD) ca a fost blocat cardul ca urmare a decesului, nu am mers personal cu certificatul de deces la banca.
Astazi, dupa aproape 3 saptamani, cand am fost la banca sa ma interesez ce trebuie sa fac in calitate de mostenitor, am fost informat ca s-a efectuat o tranzacție in cont de catre imputernicit dupa deces.
Are împuternicitul acest drept? Ma pot indrepta impotriva lui dpdv legal? Si ce pot face eu ca si unic mostenitor sa recuperez suma de bani retrasa?
Mentionez faptul ca voi merge la notar sa deschid succesiunea, dar as vrea sa ma informez si inainte, tot ce am putut face pana la momentul de fata a fost sa scot anexa 24 de la primarie.
Multumesc!
EdwardX
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Pana acum am mers la notar si am depus actele pentru succesiune.
Am primit o adresa cu care am mers la banca, prin care notarul solicita extras de cont de la data decesului(practic de atunci imputernicitul a decazut din drepturi).
Inca nu am primit un raspuns (in scris sau nu) de la banca, dar astept.
Cu raspunsul bancii va trebui sa merg la notar si sa finalizez succesiunea.
Abia apoi voi trimite adresa catre imputernicit prin care ii voi solicita restituirea banilor.
In functie de raspuns il voi actiona in judecata sau nu.
Va voi tine la curent, asa incat, oricine va fi in situatia mea sa stie ce sa faca.
Multumesc inca o data.
EdwardX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Finalul povestii... Notarul a primit adresa de la banca prin care i-a fost transmis soldul contului in data decesului si soldul in data in care s-a transmis adresa. Notarul a imcheiat succesiunea mentionand cele 2 sume, iar taxa a fost calculată la suma existenta in cont in ziua decesului !!! (Deci, mare atentie pentru cei care patesc acelasi lucru ca si mine... taxa notariala va fi mai.mare, direct proportional cu valoare conturilor la data decesului).
Ulterior am contactat persoana respectiva care a retras banutii, i-am prezentat situatia, i-am spus ca daca nu ii inapoiaza il dau in judecata. A acceptat si a returnat o parte din bani (suma stabilita de comun acord).
Multumesc tuturor pentru mesaje si pentru sustinere.
Daca esti si tu in situatia mea si nu înțelegi ce am scris, lasa-mi un mesaj si voi incerca sa te lamuresc.