avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Oprit în trafic fără motiv și ulterior amendat. Ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Oprit în trafic fără motiv și ulterior amendat. Ce șanse credeți că am să-mi recapăt banii dați pe amenzi și să-l văd pe agent pedepsit pentru abuz?

MCV.ul politiei trecea pe lângă mine din sens opus, când m.a vazut s.a oprit brusc, a întors, m.a blocat oprind de.a curmezișul în fata mașinii mele, eu statiionand la culoarea roșie a semaforului, cu clienta în mașină, efectuând o cursa taxi cu aparatul pornit.
Motivul opririi, cică, control de rutina, citisem ca numai au voie cu gesturi de genul ăsta, repet, nu incalcasem nicio regula de circulație pentru ai da motiv și nu era filtru de politie, ulterior am aflat ca totul a fost comandat de către o alta persoana sa fiu oprit și cautat nod în papură, uitasem de RCA, iar persoana știa ca îl am expirat dar nu poți sa oprești mașini în trafic doar pe simple supoziții. Ulterior am fost amendat și plăcuțele de înmatriculare suspendate 45 zile pentru cu totul alte motive mincinoase și neadevărate, fapte care pot fi dovedite lesne, + ca agentul nu cunoștea unde sa încadreze în lege amenzile, pe care a ținut cu ardoare sa mi le dea.
Înțeleg sa fiu amendat pentru RCA expirat, pentru ca poate verifica valabilitatea, oricum știa pentru ca i se spusese lucrul asta... Însă am fost amendat pentru alte motive, probabil pentru ca erau mai mari amenzile și suspendarea placutelor, deci a făcut paguba mai mare...
Stilul și felul de abordare m.a făcut sa îmi dau seama ca sunt vânat, ca se știa ceva. Însă cum poți sa ma oprești în trafic aiurea, dacă nu greșesc ceva, deci e cam abuz, deși la o prima privire mulți ii dau dreptate, și noi avem drepturi, de exemplu nu sunt robot și am uitat ca a expirat RCA. Ul dar a fost mai mult de atât.
După ce am fost oprit, clienta a fost gonita sa.si ia alt taxi(era 4 dimineața, m.am oferit sa ma întorc după ce efectuam cursa, mai ales ca avea actele mele, dar a refuzat). Din discuția avuta cu agentul mi.am dat seama ca avea comanda sa fiu oprit în trafic, deci slabe șanse sa găsesc putin raționament la agent, probabil din noua generație ieșită de pe băncile scolii, dar cu ciudate apucături și cu prieteni ce trebuiau mulțumiți...
După ce mi.a întocmit 2 amenzi 2x4000lei + dovada talon și plăcuțe, l.am prins pe agent în timp ce îmi fotografia actele și le trimitea pe telefon cuiva, probabil dovada cu ceea ce făcuse.
Știu ca legal datele mele sunt confidențiale, deci sunt protejat prin lege, lucrul asta scrie și pe verso.ul procesului verbal, însă vad ca politia însăși nu respecta legea iar în decembrie am găsit în cutia de scrisori factura Telekom cu adresa mea dar alt nume, însă adresa identica pana la ultima virgula, deși nu a locuit alta persoana aici iar familia mea este proprietară de când a fost construit blocul, ciudat, nu!?


Ce șanse credeți ca am sa.mi recapăt banii pentru amenzi, timpul pierdut/nemunciți și sa.l vad pe agent pedepsit pentru mizeriile făcute, abuz probabil.?

P. S. Citisem pe aici ca orice echipaj este format din 2 polițiști, dar cel ce ma oprit era singur. Ulterior a mai chemat încă 5 echipaje, unii chiar amenințător și puși pe scandal, deși eu nu am vociferat, însă cred ca atunci când ceri detalii cu privire la motivul opririi aiurea în trafic, ești considerat element negativ!!
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Am trecut si eu printr-o fapta asemanatoare dar cu solutionarea favorabila. La intrare intr-o localitate, semnul care arata intarea intr-o localitate cu limita de viteza era dupa o salcie si era imposibil de vazut. Viteza mea era de 70 km /h . Am fost oprit de un echipaj . MI-AU DAT O AMENDA DE 1600 RON CU POSIBILITATE DE A PLATI JUMATE IN 48 DE ORE. . Am facut poze la semnul respectiv care nu avea nici o vizibilitate din absolut nici un unghi. Am fost am platit amenda ca un cetatean corect ce sunt. Apoi am fost la judecatoria de pe raza comunei in care am incalcat legea dupa spusele domnului agent. Am contestat amenda . Am avut castig de cauza in instanta. Si acum astept de 2 luni sa-mi recuperez bani. Intre timp am fost cautat de 2 ori de politie la domiciliu pt a dovedi ca locuiesc la adresa mentionat. (o aberatie din partea lor ca sa nu ami inapoize bani) Sentinta este definitiva si irevocabila. Daca credeti ca aveti dreptate mergeti in instanta. Singur nu va puteti face dreptate. Succes
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
anticoade, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu ne-ati detaliat celelalte motive pentru care ati fost amendat. Este foarte important ce scrie in procesul verbal. Inteleg, pentru RCA, ca nu sunteti robot si nu tineti minte cand expira ... ati uitat de el .. e ca si cum uiti putin sa opresti la rosu ... dar cum spuneti, poate fi abuziv, desi in lege spune ca nu ai voi sa circuli fara. Nu este ilegal sa fiti oprit pentru un control de rutina.
Daca un avocat va da un raspuns care nu va convine, asta nu inseamna ca nu stie ce vorbeste, sau ca dvs vorbiti la pereti. Ati pus niste intrebari, asteptati un raspuns competent, sau un raspuns oricare ar fi el, dar sa va fie favorabil?
Faptul ca aveti apartul de taxat pornit si client in masina, nu va face imun in fata legii, si puteti fi oprit, chiar si pentru control de rutina. Intr-o zi, pe cal, Victoriei, un taximetrist cu fata invers sensului de mers, incerca cu tableta in mana sa convinga un politist ca se duce sa isi ia clientul si ca pe acolo l-a bagat GPS-ul. Probabil si acel politist comitea un abuz ...
@Mircea.demian- sunt plătite de mult, deși ambele motive din cele doua procese verbale sunt greșite ordinar, dar nu puteam ridica plăcuțele de înmatriculare dacă nu le.as fi achitat, sincer m.am gândit și la plecat în alta parte dar aici am familia, firma(PFA) în domeniul acesta de 23 ani.

Sunt convins ca o diploma de carton nu poate vorbi și judeca în locul persoanei, ca de altfel nici școala numai e așa cum era odată.

Părerile legate de taximetriști nu au legătură cu întrebările mele.

Am observat ca aproape nici.o persoana care a postat pana acum nu realizează gravitatea faptelor săvârșite de către agent. Culmea, eu sunt cel pus la zid de unii pe aici!!
Asta spune multe.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Amenda pentru lipsa centurii ContSters106188 ContSters106188 prietenul meu a fost oprit de un agent de politie in centrul orasului bacau si cerandu-i actele la control a observat ca atestatul de taximetrist este de fapt ... (vezi toată discuția)
Oprire in trafic fara motiv + contestare proces verbal t-balt t-balt Am fost oprit in trafic fara nici un motiv de un agent al politiei rutiere. Acesta s-a legitimat si a cerut actele la control. L-am intrebat motivul opriri ... (vezi toată discuția)
Amenda trusa de prim ajutor simion_adrian1982 simion_adrian1982 Buna ziua, In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un agent de circulatie la ora 23 in localitatea unde locuieste tatal meu. Acesta mi-a cerut actele la ... (vezi toată discuția)