avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot conduce în UE dacă am permisul suspendat în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot conduce în UE dacă am permisul suspendat în România?

Buna seara!
Dacă am permisul suspendat in Ro pot conduce in spatiul U.E?
Suspendarea este valabilă doar pe teritoriul Romaniei?un text de lege ceva?
...mentionez ca am permis românesc
Multumesc anticipat'
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Bastanu67 , utilizator 12:09, 15 Februarie 2023
Buna.Daca permisul de conducere(romanesc)a fost RETINUT (nu suspendat) pe termen de 60 zile pana la solutionarea cazului,urmand apoi sa fie SUSPENDAT dupa solutionare...se poate circula afara din tara(sunt sofer de camion,cu contract de Spania) doar pe perioada cat e RETINUT?Multumesc.Permisul a fost retinut pentru depasire pe linie discontinua si pierderea controlului masinii,si avariind masina de pe contrasens(fara victime).
Si ce document veti prezenta in afara granitelor tarii, daca nu aveti permisul de conducere ? Nu puteti conduce in UE, fara a avea permis.
Dovada,transcrisa si legalizata.In Romania iti face dosar penal daca nu ai permisul la tine(cand nu e suspendat)?Iti da doar amenda...magandesc ca si afara as primi doar amenda ca nu il am la mine..nu?

latka a scris:

Si ce document veti prezenta in afara granitelor tarii, daca nu aveti permisul de conducere ? Nu puteti conduce in UE, fara a avea permis.

Nu există în UE chestia cu dovada, asta e valabila doar pe teritoriul României. Dar dacă vreți să încercați, nu aveți decât.
Eu am suspendat in Olanda si intreb daca pot conduce in Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am ... Desperados Desperados Bună ziua. Acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am făcut recurs la aceasta decizie la judecătorie,am.pierdut bineînțeles,acum aștept acea ... (vezi toată discuția)
Buna seara incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. ... caut.raspunsuri93 caut.raspunsuri93 Buna seara Incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. Am fost sancționat de Politia Rutiera in trafic cu suspendarea dreptului de a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand pierzi o contestatie? mihaidragos mihaidragos Buna seara, in urma contestarii a unui PV de contraventie in care am fost sanctionat cu suspendarea permisului de conducere pe 30zile si amenda. Proces ... (vezi toată discuția)