avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. Cum aș putea să obțin bucata mea de teren?

Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as vrea sa imi fac o casa si nu pot din cauza ca copii ei nu sunt decord cu ce am primit,am uitat sa specific ca bunica a murit de 4 ani.Cum as putea sa imi dezmembrez bucat mea de teren?Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: diana2482 , utilizator 11:54, 18 Ianuarie 2019
Si care a fost explicatia? De ce nu au putut sa il inregistreze?
Din cauza ca tata este cap de gospodar si ei nu au un registru unde ar putea sa noteze donatia,tata a aparut din senin cap gospodar pentru ca el nici nu locuieste cu noi eu si sotul aveam donatia iar el nu avea nici o hartie in afara de buleti cu domiciliu la noi dar nu a stat .
Nu pot deschide nici o alta pozitie fara permisiunea lui find cap gospodar,trbuie sa imi semneze ca imi da voie .
Daca dau in instanta pentru dezmembrare pot sa imi dezmembrez doar suprafata primita din donatie sau trebui dezmembrat si supfafetele celor 4 frati primita dupa succesiune?In instanta am sanse sa nu dureze ani de zile procesul?Daca ei nu sunt deacord in instanta cu suprafat 1260mp pot sa ma atace dupa 4 ani de la moartea bunici?
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Bunica a avut titlu de proprietate pentru suprafata totala de 6040 m.p?
In ce an ati facut donatia?
Inainte sa va doneze, bunica a dezmembrat terenul de 1260 m.p din suprafata intreaga?
Suprafata de 6040mp era dupa succesiunea facuta dupa bunicul unde aveau copii si bunica dar nu era dezmembrat.Nu a dezmembrat sa facut doar actul de donatie care sa inscris in cf, notatru a spus ca este intabulat .Donatia sa facut in 2006.La sucesiunea facuta dupa bunica nu sa prezentat rezultatul sucesiuni dupa bunicul si banuiesc ca nici donataia nu a fost luata in considerare.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
diana2482, utilizator
Pai inseamna ca bunica v-a dat doar o cota din cei 1260 m.p.
In urma dezbaterii succesiunii dupa bunic, bunica a mostenit doar o cota.

Alte discuții în legătură

Poate vinde fără succesiune bunica ? Gigi Dumitru Gigi Dumitru Bunicul e decedat de 20 de ani, actele sunt pe numele bunici casa +800 m pătrați, bunica are 4 copii, imi poate vinde o parte din terenul de 800 m din curte ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche? DoruD DoruD Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de ... (vezi toată discuția)