avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. Cum aș putea să obțin bucata mea de teren?

Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as vrea sa imi fac o casa si nu pot din cauza ca copii ei nu sunt decord cu ce am primit,am uitat sa specific ca bunica a murit de 4 ani.Cum as putea sa imi dezmembrez bucat mea de teren?Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: diana2482 , utilizator 11:54, 18 Ianuarie 2019
Nu.. acei 1260mp sunt din cei 6040mp ,bunia avea jumatate a ei si jumatae dupa bunicu iar restul era a copiilor,bunica ar fi avut cam 4710mp din care mi-a dat mie prin donatie 1260mp.
Bunica dupa scuccesiunea dupa bunicu si o fata a dansei a renuntat la cota din casa care le revenea dupa bunicul.Dupa succesiunea facuta dupa bunica in casa a aparut dinou fica care a renuntat acum in jumatate de casa au parte toti.

Va rog sa imi spuneti am dreptul la ce am primit prin donatie si daca am dor prin instanta pot sa dezmembrez?
In instanta ma pot ataca copiii bunici si daca pot cu ce anume?
Au vreo sansa sa imi ia ce am primit prin donatie?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Dreptul la imobilele donate il aveti de cand ati semnat actul.
Copiii bunicii nu au cu ce sa va atace acum. Trebuiau sa o faca in termen de 3 ani de la decesul bunicii.
Daca ajungeti in instanta, se vor partaja imobilele direct, fiecare primind cate un lot. Nu o sa se mai faca nicio dezmembrare a terenului.
Scuze nu inteleg,cum ,,se vor partaja imobilele direct''?
Ce inseamna?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica...
Terenul intreg, mare...
La notar (daca ar fi fost sa mergeti, de comun acord) se incheia intai un act de dezmembrare, prin care se impartea terenul in mai multe loturi. Actul de dezmembrare este doar un act administrativ, de impartire/parcelare. El nu transmite proprietatea, ci doar se delimiteaza, se individualizeaza bucatile.
Dupa semnarea actului de dezmembrare, s-ar fi facut partajul, prin care fiecare coproprietar isi lua in lot bucata lui, devenind astfel unic proprietar. Abia partajul este actul de proprietate al fiecaruia, pe lotul sau.
Imaginati-va ca aveti un tort. Dezmembrarae inseamna taierea in felii, iar partajul inseamna impartirea efectiva.

La instanta, se sare peste partea cu dezmembrarea. Se stabilesc direct loturile si cui ii revin.
Sa inteleg ca daca intru in instanta eu nu ma pot ataca si sa dureze multi ani de zile,tot timpul mi se spune ca daca ii dau in judecata nu vor fi deacord si va fi la infinit pana nu cedez sa le las acei mp.

Alte discuții în legătură

Poate vinde fără succesiune bunica ? Gigi Dumitru Gigi Dumitru Bunicul e decedat de 20 de ani, actele sunt pe numele bunici casa +800 m pătrați, bunica are 4 copii, imi poate vinde o parte din terenul de 800 m din curte ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche? DoruD DoruD Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de ... (vezi toată discuția)