avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sa ascult muzica tare la mine acasa in timpul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sa ascult muzica tare la mine acasa in timpul zilei?

buna...am si eu o nelamurire...stau la bloc etajul 3 si dedesubt sta o vecina cu un copil de 2 ani..iar eu knd vin de la studii respectiv ora 14:30 sunt obisnuita sa dau muzica tare...aceasta il suna pe tata si ii spune ca ii doarme copilul....eu cred ca este dreptul meu sa asculat muzica atata timp kt nu este ora 21:00....:(...spuneti-mi si mie parerea voastra...
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:43, 18 Noiembrie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista si un ordin al ministrului sanatatii parca ce aduce in discutie decibelii maxim admisi in zonele de locuit pe timp de zi sau de noapte.
Dar eu nu inteleg care anume este problema userului ce a initiat topicul, sa ne dam cu parerea despre ce? Despre ce cauta vecina sa-i sune tatal? In baza carei legi sau cum?
Si daca i-ar spune vecinei ca are temei legal sa asculte muzica asa de tare, aceasta nu i-ar mai suna parintele?
Ca nu vad finalitatea...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru Matz
Conform Legii 61/1991 nu puteti sa deranjati locatarii, daca faptele se repeta puteti sa primiti cadou un dosar penal pe baza art 320 cod penal tulburarea folosintei locuintei, inchisoare nu veti face pentru ca nici un procuror nu ar merge in instanta cu asa ceva dar puteti primi amenda penala care ramane la cazier.
O sa aveti si dvs copii si veti vedea ce bine e sa ai un om de Neandertal needucat care face scandal.
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;
E art. 364 din codul penal, dar tulburarea folosintei nu vad cum s-ar putea produce prin zgomot. Poate ne explicati si noua.
Adica decibelii din apartamentul de dedesupt invadeaza spatiul apartamentului de deasupra sau invers, disturband folosirea proprietatii :)
Art. 320. - Tulburarea folosintei locuintei

Fapta prin care se tulburã în mod repetat folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedicã normala folosintã a locuintei, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.
Actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.
Împãcarea pãrtilor înlãturã rãspunderea penalã.

Alte discuții în legătură

Pot asculta muzica tare? MFilip MFilip Buna ziua, As vrea sa aflu care imi sunt drepturile de a asculta muzica/face zgomot intre orele legal prevazute,respectiv daca exista o limita de decibeli ... (vezi toată discuția)
Tulburarea folosintei locuintei - art 320 cp annamariacir annamariacir Buna ziua, Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice Arnie Arnie Buna ziua. Incep acest mesaj prin a imi cere scuze daca am postat gresit sau nu am ales categoria potrivita. Am cateva intrebari referitoare la legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)