avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la zi libera pt. decesul bunicului meu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la zi libera pt. decesul bunicului meu?

Buna ziua,
Eu sunt in preaviz, pentru desfiintarea locului de munca.
Doream sa stiu daca am dreptul la o zi libera de la serviciu acordata pt. moartea bunicului meu si daca aceasta zi se scade din zilele de preaviz sau nu.
Imi cer scuze ca nu sunt foarte concisa, inca sunt tulburata de veste:(.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:21, 4 Decembrie 2009
Multumesc pentru raspunsuri. Ar fi foarte usor daca as putea sa stau 4 zile cate 8 ore (mai am 8 zile din preaviz) si asa as rezolva totul. Insa de fapt directorul nu stie, sau mai bine zis nu-l intereseaza nimic, iar Directoarei Economica i-a fost frica sa-i spuna care sunt drepturile mele si ca pot sta 4 ore, ca am dreptul la salarii compensatorii si ma rog multe altele....de fapt nici ea nu este de acord cu 4 ore , dar eu plec pentru ca nu am oricum nimic de facut! Eu n-am birou, n-am computer, n-am nici macar un scaun...Nu va pot explica situatia, ar fi prea mult de discutat, pur si simplu sunt ignorata...Noroc cu colegii de la alt departament care imi permit sa stau la computerul lor, insa cand se poate pt. ca ei lucreaza cu publicul si chiar au nevoie aproape tot timpul de computer.
Oricum mult a fost , putin a ramas, abia astept sa se termine acest cosmar.
O zi buna in continuare, Liliana Jalba
Nu trebuie sa renuntati la drepturile dvs din cauza atitudinii lor.
Faceti asa cum considerati dvs ca este mai bine pentru dvs.
nikol.ilea a scris:

Nu trebuie sa renuntati la drepturile dvs din cauza atitudinii lor.
Faceti asa cum considerati dvs ca este mai bine pentru dvs.

Multumesc frumos, asa o sa fac, sau mai bine zis o incerc sa fac tot ce este corect si in temeiul legii, chiar daca nu se doreste acest lucru de catre conducere.
Va multumesc pentru ajutor.
Numai bine, Liliana
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
lilky, utilizator
Faceti o cerere in acest sens, de preferat in dublu exemplar pe care obtineti numar de inregistrare.
Incepeti cu o sesizare la ITM, in care sa explicati clar cum va sunt incalcate drepturile, poate isi revin un pic angajatorii de genul acesta.
CCMUNN prevede clar dreptul dvs. art. 74 - (3) in perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Nu stati asa ca se perpetueaza indiferenta si nes............ angajatorilor in ceea ce priveste drepturile angajatilor.

Alte discuții în legătură

Liber platit stelamudura stelamudura Buna ziua. Ieri am avut inmormantarea surorii tatalui meu (matusii mele). Ce grad de rudenie trebuie sa existe intre angajat si decedat pentru a primi cele 3 ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere 2 salarii compensatorii cf. contr.colect.munca ramura comert lilky lilky Buna ziua, Ultima mea zi de munca a fost in data de 29 Decembrie 2009, contract desfacut ca urmare a desfiintarii postului. Pe data de 28 Decembrie am depus ... (vezi toată discuția)
Preaviz Ana_Alina Ana_Alina Buna ziua, Lucrez pe postul de asistent comercial pe un santier al companiei \"x\", santierul este aproape finalizat, insa compania angajatoare isi continua ... (vezi toată discuția)