avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am atins un pieton pe carosabil dar a refuzat să chem ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am atins un pieton pe carosabil dar a refuzat să chem salvarea pentru că avea doar o zgârietură. Ulterior mi-a cerut 2000 de lei ca să nu meargă la poliție, cât timp are să declare accidentul? Eu am fost în termenul de 24 de ore

Bună ziua. Vineri 01.02.2019 în jurul orei 10:30, în timp ce ieșeam cu spatele din locul de parcare am atins ușor o femeie de 55-60 de ani care nu se afla pe trecere și nici pe trotuar. Era pe partea carosabila. Femeia a căzut, am oprit repede, am ajutat-o sa se ridice avea doar o zgârietura pe mana, mașina nici ea nu este avariata . Ea a refuzat sa chem salvarea dar și sa o duc la spital. Am lăsat-o sa se așeze pe bancheta sa își revină, a vrut sa plece acasă, iar eu m-am oferit sa o las acasă și i-am dat numărul meu de telefon. Dupa 2 ore jumătate m-a sunat sa vin la ea acasă. Acolo era cu 2 bărbați la 35-40 de ani, fuma liniștita și de plângea ca o dor coastele și genunchiul, ca și-a rupt geaca și mi-a cerut 2000 de lei, sa nu meargă la politie. Eu am depus declarație la politie, am spus cum s-a întâmplat, am suflat in fiola, totul ok. A doua zi, după 24 de ore de la incident m-a sunat sa îmi ceara banii, ca are 2 coaste rupte. Am refuzat si m-a amenințat ca se duce luni la politie și ca îmi va cere daune. Poate declara incidentul la politie chiar dacă au trecut 24 de ore? Pana luni se poate da cu capul de gresie în baie și fuge la spital spunând ca eu am lovit-o cu mașina.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am spus care sunt problemele dvs, trebuia sa anuntati pe loc politia. Termenul de 24 de ore este valabil la accident fara victima. Ca sesizeaza ea politia peste 3 zile, nu inseamna ca se inlatura raspunderea dvs penala pentru savarsirea infractiunii de parasire a locului accidentului. Va recomand sa va angajati un avocat si sa stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am înțeles, va mulțumesc frumos pentru tot. Am sa ma consult cu un avocat. O zi frumoasa
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate duce la politie in termen de 90 zile.
In rest, daca e infractiune sau nu, ramane de vazut cate zile de ingrijire medicala va avea. Deocamdata pare ca vrea sa profite de pe urma dvs.

Strada112 a scris:

La politie am fost la 3 ore de la producerea incidentului. Tot ce știu este ca femeia încă nu a ajuns la politie. Nu ar trebui sa se prezinte în maximum 24 de ore? Sau măcar sa cheme cei de la spital politia, dacă ea a declarat ca a fost lovita de mașină. La telefon m-a sunat și mi-a spus ca nu este asigurata, dar ca lucrează la negru și ca ea trebuie sa stea la pat 30 de zile ca are 2 coaste rupte. Nu înțeleg cum și-a rupt 2 coaste dacă doar a căzut ușor. Iar mașina nu e nici măcar zgâriata.. E normal sa se ducă la polițe după 3 zile?

1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu trebuia sa se faca si inspectia tehnica a masinii si se face si dosar penal pentru vatamare corporala din culpa . Se retine permisul si vi se da o dovada pe 15 zile care apoi se prelungeste la 30 zile cu avizul procurorului prin ordonanta . La finalul dosarului probabil veti ramane fara permis 90 zile . Parerea mea .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se retine parasirea locului accidentului, dovada este fara drept de circulatie.

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Victima in accident cu dosar penal dinu01 dinu01 Buna ziua, Acum o luna si ceva mergand cu motocicleta pe un drum european, la un moment dat din dreapta, iese o autoutilitara care face stanga, si din care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier al naibii de ciudat emilosiac emilosiac Buna ziua ! Am fost anul acesta la Vama Veche Constanta , in ultima seara , inainte de plecare , am fost implicat intr-un accident dupa cum urmeaza: o fata ... (vezi toată discuția)