Utilizatorul declara ca a fost la politie dupa 3 ore, nu imediat. Pe de alta parte, nu sunt lamurit ce a declarat.
Obiectul juridic al infractiunii de parasire a locului accidentului este reprezentat in principal de relatiile privind siguranta circulatiei pe drumurile publice, relatii ce presupun prezenta la fata locului a celui implicat intr-un accident de circulatie, precum si conservarea starii locului sau a urmelor accidentului.
Scopul acestei infractiuni este acela de a prezerva mijloacele de proba care sa permita stabilirea modului in care s-a produs accidentul si tragerea la raspundere, daca este cazul, a celor care se fac vinovati de producerea accidentului.
Spre exemplu, sa presupunem ca utilizatorul ar fi avut la momentul producerii accidentului o anumita alcoolemie, alcoolemie care masurată in aerul expirat dupa 3 ore, a fost 0.
Daca soferul nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice si victima depune plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, dar nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se dispune clasarea.
Daca se constata ca soferul este sub influenta bauturilor alcoolice( pana in 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat, peste 0,40 se retine si art. 336 c.p.) la momentul producerii accidentului, este suficent ca victima sa prezinte o singura zi de ingrijire medicala in CML pentru a se retine infractiunea de vatamare corporala din culpa.
Aerofun a scris:
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
------------------------------------------------------------------------
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.