avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce trebuie să fac împotriva unui șofer de TIR care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce trebuie să fac împotriva unui șofer de TIR care a vrut să mă omoare?

Duminica 24.02 2019, inainte de intrarea pe autostrada Sibiu-Deva, circuland pe un drum cu doua benzi pe sens, in timp ce urma sa devansez un TIR aflat pe prima banda de circulatie, acesta a intrat brusc in fata mea fara sa semnalizeze, cu intentia sa devanseze TIR-ul aflat in fata lui. Am franat brusc ca sa evit impactul, dupa care l-am intrebat prin statia CB daca este nebun si vrea sa ma omoare. Deranjat probabil de întrebarea mea, acesta a franat brusc ca eu sa pot sa-l lovesc din spate, apoi a mers in paralel cu celalat TIR, ca eu sa nu-l pot depasii. Când am incercat sa ma inscriu pe banda din dreapta lui, care urma sa ma urce pe autostrada, acesta a virat brusc in fata mea, încercând sa ma impinga in santul de pe marginea soselei. Am scapat de acest lucru datorita faptului ca i-am anticipat din timp intentia si am franat brusc pentru a evita sa parasesc carosabilul. Dupa intrarea pe autostrada, am incercat sa-l devansez pe banda a doua, moment in care, când am ajuns in dreptul lui, acesta a virat brusc spre mine in incercarea de a ma impinge in parapetii ce separa benzile de mers. datorita performantelor masinii, am reusit sa trec pe langa el inainte ca acesta sa-si duca intentia la final.
Toate aceste evenimente au fost filmate cu camera de bord, iar întrebarea mea este daca sa trimit acest film companiei unde lucreaza si le cer sa-mi dea numele soferului ca sa-i intentez proces pentru tentativa de omor, sau sa trimit filmul la mai multe posturi publice de televiziune si sa sper ca politia se va autosesiza ca si in alte cazuri si va lua masuri inpotriva acestui potential criminal de care eu am scapat datorit calitatilor echilibrului meu psihic?

Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AlexApostol , utilizator 15:57, 8 Martie 2019
Puteti sa copiati filmul pe un CD sau DVD si sa-l trimiteti prin posta, impreuna cu plangerea catre Parchet.


nick66net a scris:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru timpul acordat!
Ce-mi este foarte clar, este ca fapta acestui nemernic nu trebuie lasata nepedepsita, dar din pacate nu am timpul necesar ca sa pot ajunge la parchetul de la Sibiu ca sa depun plangerea penala, iar datorita acestui lucru, trebuie sa gasesc o alta cale ca sa informez autoritatile competente, iar acestea sa ia masurile necesare. Eu nu sunt bine familiarizat cu internetul sau cu retelele de socializare (am 53 de ani), prin prisma faptului a nu am postat niciodata un film pe internet, de aceea am nevoie de un indrumator sau de timpul necesar ca sa studiez cum pot sa fac sa trimit acest film autoritatilor fara a fi nevoie sa fiu eu acolo, iar acestea sa se autosesizeze si sa ia masuri impotriva acestui individ.
As vrea sa puteti vedea si dumneavoastra acest film ca sa intelegeti mai bine prin ce am fost nevoit sa trec fara macar sa am cea mai mica vina.
Mentionez ca in ciuda faptului ca am o masina destul de performanta, nu fac uz de perfomantele acesteia decat in situatii extreme si sunt un sofer care respecta cu strictete regulile de circulatie in ciuda faptului ca foarte multi participanti la trafic nu mai stiu nici macar sa semnalizeze, ca sa nu mai vorbesc de respectarea altor reguli, cum ar fi de exemplu circulatia intrun sens giratoriu, unde am vazut ca peste 80% dintre soferi nu stiu cum se circula corect.
Ca sa-i raspund lui @andrei2005, am riscat sa-l devansez pentru ca eram constient ca nu poate risca sa intre el in mine din mai multe motive: in primul rand el a incercat sa ma faca pe mine sa-mi pierd cumpatul si sa intru ori in sant, ori in parapetii de separare a benzilor de sens (din cate am aflat, este o practica frecventa a soferilor de TIR impotriva celor cu turisme care riposteaza la nemerniciile lor), iar in al doilea rand, nu putea sa faca o manevra atat de brusca ca sa sa intre in mine deoarece risca sa piarda el controlul volanului datorita balansului produs de incarcatura.
L-am amenintat prin statie ca sun la 112 sa-l reclam pentru agresiune in trafic si stii ce mi-a raspuns? A zis sa opresc in prima parcare ca sa-mi arate el de ce trebuie sa sun la 112.

Credeti ca acest individ este sanatos la cap si merita sa mai conduca astfel de mastodonti pe drumurile publice? Eu, nu!
Daca avea bunul simt sa-si ceara scuze de prima data cand mi-a intrat in fata fara sa semnalizeze, problema era rezolvata si nu as fi avut nimic cu el, pentru ca fiecare dintre noi greseste, dar la el nu a fost vorba de greseala. El s-a crezut Dumnezeu pentru ca se afla la volanul unui mastodont in care eu nu aveam decat sa intru daca nu eram atent la faptul ca el are chef sa depaseasca pe cel din fata lui care mergea mai incet cu 1 km/ora. Nu este prima oara cand un sofer de TIR intra in depasire in fata mea fara sa se asigure, dar nici unul nu s-a comportat ca asta. Chiar daca nu si-au cerut scuze, macar si-au vazut incontinuare de drum fara sa incerce sa ma omoare.


In aceasta perioda, adica din 11 februarie pana in 22 martie, sunt intro deplasare in interes de serviciu si nu am la dispozitie mijloacele tehnice necesare pentru "arderea" unui CD sau DVD, dar am redat pe tableta intregul film de pe camera de bord si am filmat cu telefonul doar partea din film care face obiectul acestei spete. As vrea sa trimit aceasta parte din film, prin WhatsApp unui prieten care sa-mi "arda" un CD pe care sa-l trimit prin posta parchetului din Sibiu impreuna cu plangerea penala.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este, in primul rand, daca se poate considera ca am trucat acest film, tinand cont de modul cum am desprins din filmul original doar partea care face obiectul plangerii penale, iar aceasta nu are si sonor, iar in al doilea rand, va rog sa-mi transmiteti daca exista un model de plangere penala, sau o formulez eu asa cum ma pricep? Va multumesc pentru raspuns.

Dacă cineva va contesta autenticitatea filmării, se va dispune efectuarea unei expertize care îi va stabili autenticitatea.
Probabil sunt, dacă căutați, modele de plângeri penale pe google. Majoritatea apelează la un avocat pentru redactarea acesteia.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
In primul rand daca redati pe tableta si dupa filmati cu telefonul pierdeti din calitatea filmarii,posibil sa nu mai fie lizibil numarul, in al doilea rand expertiza tehnica(in cazul in care se va cere in instanta) devine mult mai complicata, daca nu imposibila, De ce nu trimite-ti filmarea originala..de ce e nevoie sa refilmati cu telefonul? In al treilea rand faptul ca pareti atat de afectat ,dar in esenta gasiti scuze ca nu aveti timp arata nepasare si indolenta,atat din partea dumneavoastra cat si pentru alti participanti la trafic. Cred ca am fi preferat cu totii sa demarati o actiune concreta de informare a autoritatilor competente in detrimentul acestei vaitari pe un site care va e de folos dar nu poate actiona in locul dumneavoastra.
@AlexApostol, filmul original are 32 GB și conține și alte secvente care nu fac obiectul acestei spete și nici nu doresc sa fie făcute publice. Pe de altă parte, poate nu ai înțeles ca eu sunt la câteva sute de km de casa și de tehnologia care mi-ar permite sa copiez aceasta parte de film pe un suport media pe care să-l trimit prin posta parchetului din Sibiu. Numerele de înmatriculare ale camionului se vad foarte clar în filmarea făcută cu telefonul și nu poate exista niciun dubiu în această privință deoarece calitatea filmării este la fel de buna ca cea originală.
Te rog să recitești cu mai multă atenție tot thread-ul și sigur o să înțelegi că nu mă vait, ci doar încerc să rezolv cât mai repede această problemă cu mijloacele de care dispun momentan, deoarece mai am de stat departe de casă încă două sau trei săptămâni.
Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Fostul iubit i-a trimis actualului filmări făcute, fără să știu, în timp ce întrețineam relații intime. există pedeapsă penală pentru această faptă? Deearaducu Deearaducu Buna ziua am mai pus intrebarea aceasta odată dar nu stiu daca sa trimis sau doar nu am primit raspuns...am fost filmată acum vreo 2 saptamani fara sa stiu ... (vezi toată discuția)
Filmare bubu2013 bubu2013 Buna ziua as dorii si eu un raspuns la faptul ca acum 3 ani sora mea a murit intr-un accident rutier,prietenul ei aflat la volan era baut si a fost incadrat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru parasirea locului accidentului davidioandaniel davidioandaniel buna ziua , am si eu o intrebare . in 05.03.2018 am atins un vecin cu oglinda masini in cot si a cazut in fund . intrebandul daca are nevoie de asistenta ... (vezi toată discuția)