avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am făcut plăți în contul asociației cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am făcut plăți în contul asociației cu specificația destinației (cotele întreținere restantă și cote penalizări). Are dreptul asociația să le schimbe destinația?

buna ziua. daca am facut plata in contul asociatiei de proprietari ai blocului, pe o suma cu specificatia ca este depusa pentru cotele de intretinere restanta si o alta suma suma cu specificatia ca este pentru cotele de penalizari,administratia are dreptul legal sa schimbe destinatia sumelor depuse sau sa faca scazamantul din fisa debitoare a apartamentul dupa cum doresc ei sa imparta aceste sume depuse? care este timpul legal, de la intarea in contul asociatiei a oricarei sume depuse, pana la efectuarea scazamantului din fisa debitoare a apartamentului? multumesc anticipat pentru lamuriri.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 23:23, 6 Martie 2019
Eugenoctavian1968, administratorul are contract de munca incheiat cu fiecare membru al asociatiei de spuneti ca e anagajatul dvs., ca membru al asociatiei? Si daca este, in mod legal, angajatul dvs. asta inseamna ca trebuie sa faca ce vreti dvs. ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
eugenoctavian1968,
Haideti sa nu deviem de la discutia principala.
Ca sunt unii mai "inceti", ca, din greseala mai stalcim cate un cuvant, este una, dar sa nu fii atat de vehement cu noi. Suntem pe un form destul de tehnic ca sa ne tragi de urechi de parca am fi dinte cei care ne intepam cu pixul in degete.
Dupa felul cu ne scrii, se poate ca in '89 sa fi fost pe baricade la Intercontinental - dar este exclus, stateai ascuns pe undeva si urmareai scenele la TV, ca esti prea tanar sa fi avut asemenea experiente.
Apoi, sa stii si dumneata ca acesti administratori, despre care ai o impresie foarte proasta, nu sunt de capul lor intr-o asociatie si nu fac serviciu cum vor - dar nu are rost sa dezvolt ideea ca dorim sa discutam cu totul altceva.
Am mentionat mai sus ca autoarea topicului, precum si alti useri nu explica situatia reala in care se afla. Poate ar vrea sa ne faca sa intelem, dar nu reusesc - poate chiar asa, cum ai mentionat, sunt mai "inceti', nu au timp, sau pur si simplu au impresia ca s-au exprimat corect si asteapta un raspuns de pe forum. Daca dumneat citesti de la inceput intrebarea doamnei, in mod normal nu ai cum sa intelegi cam ce doreste. Abia dupa ce am insistat, ne-a comunicat ca este intr-o situatie litigioasa, da?
Daca s-ar afla intr-o situatie normala, sunt de acord cu cele aratate de tine:
- eu proprietar, sunt obligat să plătesc cota mea la cheltuielile asociației;
-dacă decid să plătesc doi lei la întreținere, un leu la fondul de reparații, cinci lei penalități, pentru fiecare sumă, administratorul este OBLIGAT să-mi taie chitanță separat și să evidențieze în acea chitanță pentru ce a luat banii.

Cu o singura observatie: te trimit la plimbare cat de "speed" esti daca chiar vrei sa achiti un leu si doresti chitanta , da? Totusi, am inteles, ai dat un exemplu pentru de-al-de noi, cei fara studii lingvistice si mai ales economice.
Sa revenim, eu, administrator al unei as. proprietari, am o fisa a postului cam cu tot ce tre' sa fac pe-acolo. In legatura cu situatia de fata si zic o situatie normala, cand te afli in situatia de a avea mai multe feluri de debite - la intretinere, penalitati, fonduri - asa cum s-a mai scris, acestea se incaseaza in ordinea vechimii, adica de la cele mai vechi si da, poti sa ii dai dispozitie angajatului tau sa-ti incasese un leu colo, doi lei dincolo, cinci la fonduri - dar, repet in ordinea "inmormantarii'".
Cu privire la incasarea penalitatilor - ca aici este o problema, de obicei omul doreste sa-si achite mai repede debitul la intretinere si este normal, adica sa nu-i mai creasca penaltatile, iar in rest - vom mai vedea noi - cunosti cazul...
Ei, prin decizia com. ex. eu "papuasul' de serviciu sunt obligat (sarcini de serviciu) sa incasez si un procent din debitul la penalitati si asta totusi, in regim amiabil. De obicei, proprietarul aflat intr-o situatie mai pe muchie de cutit (citeste a se afla in situatia de a fi chemat in instanta), achita si 5-10 lei din acele penalitati si fiecare isi vede de treaba.
Aaaaa, mai sunt si unii ca dumneata, ca nici noi nu ducem lipsa, care a citit si el ceva la viata lui, cunoaste Legea ca pe cele sfinte si o face pe-a artistu' cu noi, dar il lamuresc repede: vrea sa achite in conditiile asociatiei sau nu!
Cred ca esti constient ca sunt situatii diferite, atunci cand poti sa pui conditii si cand esti pus in situatia de a face ciocu' mic - asa asa in general vorbesc, nu ca daca eu sunt angajatul tau tre' sa freci podelele cu mine, intelegi ce spun, da? Ei, nu-i chiar asa... si tu ai fost sau poate esti angajat si sunt convins ca intelegi ce vreau sa spun.
Stima !
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hai sa va lamuresc domnu' profesor!

1. Nu sunt Dumnezeu pe Pamant si nici nu imi doresc.
2. Nu sunt angajat al niciunei asociatii de proprietari. Sunt partener, atat timp cat firma de administrare are un contract de prestari servicii cu asociatia de proprietari. In contract sunt scrise foarte clar atat drepturile cat si obligatile fiecarei parti.
3. Nu sunt platit de proprietari, sunt platit de asociatie. Asociatia are un presedinte si un comitet executiv. Daca vreunul dintre proprietari are vreo problema cu asta, se adreseaza presedintelui care este persoana indreptatita sa discute mai departe, conform contractului.
4. Atunci cand dati lectii altora ( ca sunt nimeni, inceti, prosti care nu stiu sa citeasca etc), asigurati-va mai intai ca dvs respectati atat partenerul de discutie cat si regulile unui dialog civilizat sau regulile gramaticale.
5. Pentru stiinta dvs,, domnu' profesor, numele proprii se scriu cu majuscula, nu se folosesc majuscule in interiorul propozitiei decat de catre persoane care vor sa isi etaleze isteria sau nu au minime cunostinte de limba romana iar virgulele... virgulele au si ele rostul lor, dar mai trebuie sa il cautati.
6. Este politicos si de bun simt sa se foloseasca persoana a 2-a singular doar in cazul in care exista un consens si intre parteneri de discutie care se cunosc, in caz contrar, este indicat sa se foloseasca persoana a 2-a plural.
eugenoctavian1968, limbajul dumneavoastră nu este acceptat în comunitatea Avocatnet.
Vă rog să ne respectați standardele de comunicare. Sper că nu va fi nevoie să vă mai șterg mesajele din cauza felului în care dialogați.

Mulțumesc.
Doamna moderator, mesajul stimabilei utilizatoare Marioara ce legatură are cu topicul? Dezbatem idei, nu persoane da? Sau cine nu e cu noi e împotriva noastră?

Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Chitanta intretinere Florans Florans Administratorul unui bloc are dreptul sa emita o chitanta pentru plata intretinerii, pe care este mentionat \'restanta intretinere\', iar in contabilitate sa ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)