avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am făcut plăți în contul asociației cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am făcut plăți în contul asociației cu specificația destinației (cotele întreținere restantă și cote penalizări). Are dreptul asociația să le schimbe destinația?

buna ziua. daca am facut plata in contul asociatiei de proprietari ai blocului, pe o suma cu specificatia ca este depusa pentru cotele de intretinere restanta si o alta suma suma cu specificatia ca este pentru cotele de penalizari,administratia are dreptul legal sa schimbe destinatia sumelor depuse sau sa faca scazamantul din fisa debitoare a apartamentul dupa cum doresc ei sa imparta aceste sume depuse? care este timpul legal, de la intarea in contul asociatiei a oricarei sume depuse, pana la efectuarea scazamantului din fisa debitoare a apartamentului? multumesc anticipat pentru lamuriri.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 23:23, 6 Martie 2019
Nu am văzut ultimele două mesaje.
Nici limbajul dumneaei nu este potrivit pentru Avocatnet. Dacă nu încetați vă sancționez pe amândoi.

Marioara Maftei a scris:

Eugenoctavian1968, administratorul are contract de munca incheiat cu fiecare membru al asociatiei de spuneti ca e anagajatul dvs., ca membru al asociatiei? Si daca este, in mod legal, angajatul dvs. asta inseamna ca trebuie sa faca ce vreti dvs. ?

Dacă ce vreau eu este legal da, trebuie să facă ce vreau eu!
E legal să-i plătesc ce trebuie să plătesc, el trebuie să-mi dea chitanță pe suma respectivă în care să specifice ce reprezintă acea sumă.
Asta vreau! E ilegal ca eu să-i dau bani pentru întreținere și el să-i treacă la altceva. Asta făceau foarte mulți și încă mai fac cu cine le merge!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
eugenoctavian1968, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect cu mentiunea ca penalitatile nu pot atrage penalitati si dobinzi.De aceea in cazul utilitatilor se vor achita facturile in ordinea vechimii inclusiv penalitatile aferente fiecarei facturi in limita sumei achitate. Dvs nu puteti , prin plata efectuata , sa stabiliti modul de repartizare a sumei achitate pe facturi vechi si cota aferenta pentru penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Chitanta intretinere Florans Florans Administratorul unui bloc are dreptul sa emita o chitanta pentru plata intretinerii, pe care este mentionat \'restanta intretinere\', iar in contabilitate sa ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)