Deși exercităm în comun autoritatea părintească, mama face tot ce poate ca să nu pot lua legătura cu copilul. Ce aș putea să fac ca să schimb această situație?
Dupa divort de comun acord cu minor,custodie comuna,fosta refuza sa imi sun copilul in cursul saptamanii,nu raspunde la telefon cand trebuie sa vina copilul la mine.Mentionez ca ma ocup si intretin copilul,are conditii foarte bune la mine comparativ cu ce ii ofera mama care se poarta abuziv, nu vrea sa munceasca,stau la gramada cu bunici si unchi,nu ii da voie sa vada rudele paterne,Constatat mama nu dispune de conditii bune pentru cresterea si dezv.copilului dar legea e de partea mamei!.Ce as putea sa fac sa schimb aceasta situatie?Poate sa ia copilul sa plece la amantul ei fara stirea mea? De comunicare cu mama nu se poate,Sunt disperat,nu am nici un cuvant de spus in privinta copilului. De ce este aproape imposibil in Romania pentru un tata care isi pune copilul mai presus de el sa castige custodia in fata mamei?Chestia cu interesul superior al copilului este doar pe hartie,in fapt nu se tine cont. Va multumesc !
Aveti dreptate. Legea este de partea parintelui custodian - asa am inteles ca se numeste. daca gresesc, imi cer scuze. Sunt in aceeasi situatie. Muriti cu dreptatea in mana. Sunteti la inceput. Eu am deja vechime de aproape 6 ani; timp in care toata lumea imi da dreptate, dar nimeni nu face nimic. A obtine schimbarea parintelui custode si domiciliului copilului la acesta, este cale lunga: pana la Dumnezeu, te mananca sfintii! trebuie luptat, in primul rand cu autoritatile, care spun ca nu au ce sa-i faca mamei. Eu am documente in acest sens: refuzul mamei declarat autoritatilor. Si totusi, nu reusesc sa-mi vad copilul. Nu vrea ea! Pot abuza de forta: dar va fi in detrimentul copilului. Pana la urma, trebuie cumva platit cu aceeasi moneda. Inarmati-va cu multa rabdare si veti izbuti. insa trebuie timp. Ani de tribunal. Cu cat vom fi mai multi care vom solicita tribunalului schimbarea custodelui si domiciliului copilului pe modiv de abuz emotional si alienarea copilului, poate si judecatorii vor realiza ca nu toti tatii sunt pentru copii lor "bau bau". Stiti care este singurul drept al copilului pe care mama il respecta? Incasarea pensiei de intretinere! Cu cat mai mult, cu atat mai bine. In rest, are ea (mama) grija, sa va implementeze pe dv si parintii dv - in mintea copilului - ca pe dusmanii de moarte ai copilului. Sunt tare curios cum se va termina la dv. consilierea psihologica a copilului (DGASPC). Fiindca inainte de a cere schimbarea domiciliului copilului la dv. aveti niste "pasi" de urmat. Si apropo' de domiciliu: stiti ca mama se poate muta fara sa va anunte si fara sa va ceara acordul? Eu am patit-o. Si autoritatile (DGASPC, POLITIE) nu au ce sa faca. Legea "cica" le da voie. Daca nu scrie in hotararea judecatoreasca ... Sper sa ne mai auzim cu lucruri favorabile. Mult succes!
Legea este LEGE pentru toată lumea! Nu răspândiţi aici teorii aberante, cu mama care spală creierul copilului - chiar aici, pe site, nenumărate mame se plâng că tatăl le-a dat afară din casă şi nu le lasă să-şi vadă copiii. Fenomenul este identic atât pentru mame, cât şi pentru taţi.
În ce priveşte situaţia userului, îl sfătuiesc să lase lamentările şi teoriile şi să facă ce trebuie: acţiune de modificare a domiciliului copilului, obligarea mamei la plata pensiei alimentare şi program de relaţii personale pentru ea . Toate afirmaţiile de mai sus trebuiesc demonstrate în instanţă şi, dacă situaţia este aşa cum e descrisă, tatăl va avea câştig de cauză.
Buna ziua.
Nu vreau sa intru in polemica. Urmaresc aceasta sectiune, am vazut ca sunteti constant ca si utilizator. Dar eu sunt patit. Nu vreau sa induc pe nimeni in eroare, nici sa emit teorii aberante. Vreti sa va dau o filmare dintr-o institutie, filmare in care copilul foarte timorat spune ca, daca nu pleaca imediat de acolo, mama lui il lasa acolo pe veci si nu mai vrea sa stie de el? Sunt parinti si parinti! Lume multa, oameni putini! Ar fi foarte frumos daca ar fi exact asa cum spuneti dv. Dar, tot dv. spuneti " Toate afirmaţiile de mai sus trebuiesc demonstrate în instanţă şi, dacă situaţia este aşa cum e descrisă, tatăl va avea câştig de cauză". STITI CUM ESTE CU DEMONSTRAREA AFIRMATIILOR?! Eu stiu! Pe pielea mea! Dati-mi va rog un caz, sa vad si eu o astfel de hotarare, data intr-ul proces judecat, imediat dupa ce s-a obtinut hotararea de divort. Fara a mai aduna procese verbale ca te-ai prezentat la data si ora programului si nu ti-a deschis nimeni, sau ti-a deschis altcineva si te-a trimis la dracu'. Eu am cautat pe internet si nu am gasit schimbarea domiciliului copilului pe motiv de refuz al parintelui custode de a respecta programul de relatii cu copilul. Am gasit alte cauze, dar nu asta. Eu zic ca am un avocat "bun" si mi-a spus de la inceput la ce sa ma astept. Si nu a mintit cu nimic. Pasii sunt mici dar siguri. Pana una, alta - eu ma incadrez la liga tatilor care nu sunt lasati de mame sa-si vada copilul. A incercat mama sa arunce in tata la proces cu diverse murdarii, insa declaratia bunicii materne a infirmat. Nici macar nu s-au pus de acord cu minciunile. Lasati ca nu toti sunt "nenoricitu, betivu, agresivu..." si alte invective. Imi cer scuze daca supar pe cineva. Nu asta este intentia mea.
Domnule, din nefericire ne trezim prea târziu ca să ne apărăm drepturile.Dacă aţi fi azi în faţa divorţului, aţi sti cum să acţionaţi. Aveţi dreptate că imediat după divorţ, nu veţi obţine ceea ce doriţi, fiindcă, faţă de data divorţului, trebuie să apară elemente noi, ori, aşa cum a spus mai sus o antepostatoare, la divorţ dvs. ştiaţi unde e dus copilul - aţi fost de acord.
Cereţi monitorizarea programului de relaţii, apoi acţionaţi.
Stimat initiator Ina Corina Serghi, am fost in aceeasi situatie in urma cu aproape 6 ani. La fel, a plecat dupa alti nadragi, ca i-au fost mai dragi. Am zis ok. dragoste cu sila... etc. A fost intr-o duminica. I-am chemat taxi, i-am pus tot bagajul, i-am vorbit frumos, nu a fost rost sa o conving, desi castigam de 2 ori mai mult ca ea. Cat am locuit impreuna, parintii mei se ocupau de copil, sa doarma "doamna" linistita noaptea. In sambata urmatoare m-am dus sa vad copilul. Noroc ca am avut pus telefonul ca sa pot filma. "ce cauti ba? o sa-ti vezi copilul cand o zice legea! Mi-ai adus bani? "... amenintari cu violarea domiciliului, dupa ce mi-a deschis usa si m-a poftit inauntru. Nu am apucat sa tin copilul decat 3 minute in brate. A trebuit sa ies afara ca a sunat la 112. Am asteptat afara politia fara sa fac mare caz. Noroc ca am filmat. Dupa ce a inchis usa, am dat sa cobor pe scari, eram la cel putin 2 m de usa ei, noroc ca nu am inchis filmarea. a iesit si a inceput sa tipe: sariti, ma omoara! Circ, au iesit vecinii. Am aratat filmarea la politie, nu mi-au facut nimic. Dar nici ei. Mi-au spus ca atat timp cat nu am hotarare jud. definit. si irevoc. nu am ce cauta la usa ei. Desi, legea spune altceva. Om de bun simt, cu inima rupta in bucati am asteptat hotararea judecatoreasca. Desi era executorie, la programul de vizita, politia mi-a spus ca trebuie sa fie defin. si irevoc. ... aceeasi placa. Cu greu i-am convins de ce spune legea, cu tot aratatul de carti si documente. A trecut si apelul facut de doamna, i-a fost respins, a ramas definitiva hotararea. A inceput calvarul cu mersul la program. Si aici am vrut sa ajung: cand mergeti la programul de vizita si nu raspunde sau refuza, chemati frumos un echipaj. Eu am folosit intotdeauna 112. Acum nu mai stiu, ca am trecut de aceasta faza. Apelul prin 112, ramane inregistrat. Sa aveti hotararea judecatoreasca definitiva la dv. Eu, ca sa nu distrug originalul, am facut copie color. Chemati politia pe nerespectarea programului de vizita. Politia este obligata sa vina, la apelul prin 112, altfel, mai greu va veni. Ei vor constata daca deschide sau nu usa si ce spune cine deschide; sunt obligati sa intocmeasca proces verbal. Este bine sa aveti si un martor. Eu am fost de fiecare data cu mama mea, bunica copilului; cea care a avut grija noapte de noapte de copil, desi avea si ea serviciu. Am adunat cateva luni de astfel de procese verbale (la politie-ca nu ne da noua), apoi am depus plangere pe nerespectarea programului de vizita. A fost chemata, exista declaratia ei, ca nu vrea ea si pace. Ce sa vezi? Doamna are prieten de familie, unul din politistii veniti la program...!!! am filmarea cu acesta + prtscr. de pe facebook cu ei doi. In aceasta situatie sesizata, politia a spus ca nu e nimic suspect. ok. Au inchis dosarul pe motiv ca nu exista motiv de continuarea urmaririi penale. ok. m-am adresat DGASPC. Au chemat-o si numai dupa ce au amenintat-o cu amenda (presupun), a venit cu copilul 5 minute si a plecat, refuzand sa mai vina vreodata cu copilul, aruncand si ca nu i-am platit pensia alimentara si nu m-a interesat de copil. Am prezentat documentele necesare care dovedeau contrariul, la DGASPC si mi-au raspuns printr-o adresa in care au pus intr-adevar lucrurile asa cum s-au prezentat. Ca ea refuza, ca copilul are alt tata acum... tot felul de prostii. Urmatorul pas: executorul. S-a dispus prin hot. judec. consilierea psihologica pt. 3 luni a copilului in sensul de a relua legaturile firesti cu tatal. Iar refuz. S-a dispus prelungirea cu inca 3 luni. Acelasi refuz. Am primit documentele de la DGASPC - care a spus ca mai mult de atat nu le permite legea. ok. Acum am ajuns la executarea "la portofel" a mamei. Asteptam sa vedem cum va decurge. Copilul nu ma cunoaste fiinda avea sub 2 ani, la momentul plecarii cu mama lui. Dupa asta, cu actele obtinute si de aici, merg la schimbarea domiciliului. Nu vreau sa iau copilul de la mama, dar aceasta trebuie sa inteleaga ca nu poate dispune de sufletul copilului ( chiar daca este al ei), asa cum vrea ea. Am scris toate acestea ca sa stiti cum stau lucrurile. Daca dv. reusiti cum spun cei de mai sus, sa va duceti direct la schimbarea domiciliului, sunt tare curios. Si da, ea poate duce copilul unde vrea ea. Foarte greu, cu insistente la politie am dat de urma ei. Multumesc pentru atentie.