avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Deși exercităm în comun autoritatea părintească, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Deși exercităm în comun autoritatea părintească, mama face tot ce poate ca să nu pot lua legătura cu copilul. Ce aș putea să fac ca să schimb această situație?

Dupa divort de comun acord cu minor,custodie comuna,fosta refuza sa imi sun copilul in cursul saptamanii,nu raspunde la telefon cand trebuie sa vina copilul la mine.Mentionez ca ma ocup si intretin copilul,are conditii foarte bune la mine comparativ cu ce ii ofera mama care se poarta abuziv, nu vrea sa munceasca,stau la gramada cu bunici si unchi,nu ii da voie sa vada rudele paterne,Constatat mama nu dispune de conditii bune pentru cresterea si dezv.copilului dar legea e de partea mamei!.Ce as putea sa fac sa schimb aceasta situatie?Poate sa ia copilul sa plece la amantul ei fara stirea mea? De comunicare cu mama nu se poate,Sunt disperat,nu am nici un cuvant de spus in privinta copilului. De ce este aproape imposibil in Romania pentru un tata care isi pune copilul mai presus de el sa castige custodia in fata mamei?Chestia cu interesul superior al copilului este doar pe hartie,in fapt nu se tine cont. Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 22:59, 19 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
maria.v a scris:
3 Octombrie 2018
Asa am scris si eu. Raport la 3 luni. S-a dispus continuarea consilierii cu inca 3 luni, insa este asa cum va spun. Realitatea bate scriptologia. Fiul meu se lupta de ani buni. Stiu fiindca in calitate de bunica, am fost la curent cu absolut tot.

maria.v a scris:
12 August 2015
Multumesc pentru raspuns. Mama fiului meu nu are niciun motiv asa cum reiese de fapt si din sentinta. Pe parcursul judecatii a incercat mai multe acuzatii la adresa mea, acuzatii care au fost infirmate de chiar martorii ei (mama si bunica ei). Insusi avocatul ei mi-a confirmat ca nu se intelege cu ea

maria.v a scris:
25 Iulie 2014
Buna ziua
Dupa ce am nascut nu am luat concediul de intretinere copil de pana la 2 ani si am mers la serviciu. Mi s-a acordat programul de lucru de 6 ore insa sunt pusa sa lucrez cate 8-10 zile

maria.v sunteti mama, tata si bunica in acelasi timp?
Nu am stiut ca trebuie sa fie cont separat pentru fiecare! Este vreo problema? Cele scrise sunt traite! Ca sunt tata, mama, bunicu sau bunica, matusa sau alta persoana... are vreo importanta? Eu cred ca se pun intrebari la care se raspunde. Nu cred ca are importanta cine scrie. Am citit ca nici raspunsurile nu trebuiesc luate drept: litera de lege; sunt numai sfaturi ale unor persoane, in domeniu sau nu, care au cunotinta de speta respectiva. Nici dv. nu cred ca sunteti ad-literam cum v-ati trecut numele. Multumesc.
Normal ca nu contează deși dacă nu ma înșel regulamentul acestui forum prevede ca un user poate avea un singur utilizator.
În rest va rog personal sa postați mai des. Precum cred ca ati observat se încearcă discriminarea taților și se duce o campanie de dezinformare referitor la alienarea parentala tocmai de către alienat ori pentru a scăpa cu basma curata.
Cred ca e important de aflat și punctul de vedere al bunicii care și-a crescut nepotul și acum e despărțită de el pentru ca cititorii sa înțeleagă violul emoțional la care e supus un copil alienat (evident acolo când e cazul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! nerespectare program vizita minor Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua, Am urmatorul caz si va rog sa ma ajutati cu un sfat. - parinti divortati in urma cu mai bine de un an. - tatal deschide proces pentru relatii ... (vezi toată discuția)
Minora 8 ani - probleme cu tatăl și cu familia lui Titza. Dumitrita Titza. Dumitrita Bună ziua, sunt divorțată și am o fetita de 8 ani. Problema este ca micuța a devenit minge de ping pong între mine și familia fostului soț. După ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea unui minor ionela_10 ionela_10 In urma divortului,copilul(varsta de 3ani) a fost incredintat tatalui definitiv si irevocabil spre crestere si educare si dispunand autoritatea parinteasca sa ... (vezi toată discuția)