avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună dimineața - amenințare telefonică, solicitare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună dimineața - amenințare telefonică, solicitare înregistrare convorbire

Am fost amenințat cu moartea pe telefonul meu mobil,pot solicita înregistrarea convorbirii telefonice de la operatorul de telefonie pentru probă să pot depune plângere? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:42, 9 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este în primul rând ilegal, nu are sens să vorbim despre capacitatea fizică necesară...
Din câte îmi amintesc, și legea care prevedea stocarea datelor convorbirilor (oră, locație etc.) a fost declarată neconstituțională la un moment dat - cel puțin parțial, nu rețin exact dar o să caut.

Am găsit:
CURTEA CONSTITUTIONALA
In numele legii

DECIDE:

Admite exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Comisariatul pentru Societatea Civila in Dosarul nr.2.971/3/2009 al Tribunalului Bucuresti � Sectia comerciala si constata ca dispozitiile Legii nr.298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, precum si pentru modificarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice sunt neconstitutionale.

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
Ares-3, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, deoarece din lege nu rezulta clar dacă s-ar înregistra sau nu convorbirile.telefonice desi era neconstitutional sa se stocheze.

Sms-urile, apelurile pierdute, etc. raman stocate o perioadă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea interceptariii convorbirilor telefonice ContSters156138 ContSters156138 am primit un sms cu amenintari de la un nr pe care nu il cunosc. am auzit ca incepand cu 20 ianuarie sunt stocate , timp de 6 luni , de catre operatorii de ... (vezi toată discuția)
Stenograma convorbire telefonica eder eder Sunt abonat la compania de telefonie mobila RDS si doresc sa solicit stenograma unei convorbiri telefonice pe care am purtat-o cu cineva in luna ianuarie ... (vezi toată discuția)
Legalitatea inregistrarii convorbirilor telefonice andrei.b andrei.b am comandat un produs de pe internet prin call center. in pachet mi-a sosit altceva decat ce am comandat. cand i-am sunat inapoi mi-au spus ca au inregistrat ... (vezi toată discuția)