avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o fetiță de 4 ani, al cărei tată a decedat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o fetiță de 4 ani, al cărei tată a decedat de curând într-un accident de mașină. Rudele acestuia spun că minora este obligată prin lege să facă înmormântarea tatălui, este adevărat?

Buna ziua - Sunt mamica unei fetite de 4 ani. Sunt divortata de tatal ei iar ulterior acesta a decedat in ac de masina. Rudele defunctului spun ca legal fica lui ar trebui sa ii faca mormantarea. Eu fiind divortata nu am indraznit de a ma implica sau a face ceva in legatura cu acest eveniment. Va intreb un copil minor de 4 ani este obligat prin lege sa faca inmormantarea tatalui, in cazul in care parintii sunt divortati. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariaevelina , utilizator 12:09, 3 Aprilie 2019
Daca este trecuta si fetita in polita...de ce nu a beneficiat de nimic?
Destul de incurcata treaba...
Angajati un avocat bun si cereti ca Toate bunurile ce le avea, sa intre in masa succesorala ( NU renuntati la nimic, nu merita nimic asemenea persoane... ). Cu cat obtineti mai multe cu atat aveti ce vinde pentru a acoperi eventualele datorii...
Atentie daca mai sunt bunurii mostenite de la parintii dumnealui (asta daca nu mai sunt in viata), cereti dezbaterea succesiuni si pentru alea ( in locui la mostenire v-a veni fetita, cu dvs. ca reprezentant)
Nu va intelegeti sau nu va convine oferta de la notar, mergeti in instanta...
Ionut.ion, utilizator
la care mostenitori se imaparte - ca e doar fetita noastra - eu sunt divortata - nu am nimic de la el
- datoriile m-am gandit sa le acopar doar dupa succesiune - de ex exist o rata la un tel cu abonament - abonamentul a devenit zero in urma decesului dar rata la tel nu.
- sa inteleg ca ce a mai ramas de plata din creditul ipotecar - partea care o mosteneste fetita noastra va tb sa o achitam acum cu bani jos??

GermanAlex a scris:

Mare atentie, daca decedatul avea datorii, intai se acopera acestea (cele cu acte) si ce ramane se imparte la mostenitori si se achita datoriile fara harti. Deci daca avea rate la banca intai trebuie acestea acoperite. Aici s-ar putea sa iasa cu scandal si proces. E chiar important sa aveti un avocat bun care sa va invete cine, ce si cum. Cand se accepta o mostenire se accepta si banii si datoriile. Daca datoriile sunt mai mari ca veniturile, mostenitorul nu trebuie sa plateasca datoriile defunctului si poate da renuntare.

Creditul ipotecar va revine in intregime si v-a trebui sa achitati ratele in continuare, nu va poate cere nimeni sa acoperiti partea lui, ce va reveni fetitei, cu banii jos.
Eu cred ca cel mai bine ar fi sa discutati cu avocatul, Nu renuntati la UN leu din ce ar trebui sa revina fetei, Platiti datoriile ce vor ramane in urma succesiuni si cu restul...oferiti un trai decent fetei.
Doamna cu datoria...sa va cheme in instanta, de unde stiti dvs. ca dumnealui nu a achitat datoria cash. Nu au avut un contract semnat si nici o metoda de inapoiere a datoriei...Avocatul va poate scapa, sau cel putin micsora, si de aceasta presupusa datorie...
Ionut.ion, utilizator
eu nu am spus ca nu beneficiaza fetita - ci beneficiaza conform politei doar de un procent de 33% restul fiind incasat de 2 frati ai defuntului deci alaturi de ea un copil minor sunt si fratii defunctului - ceea ce nu imi place, dar ne-am conformat ca se pare ca nu avem ce face - a fost dorinta defunctului. Parintii sunt in viata - dar ma trec fiorii cand ma gandesc la asa ceva - nu mai vreau sa mai zic nimic si nici sa umblu prin tribunale - si eu sunt o victima a lui - si eu i-am dat imprumut 3000 de euro si am ramas cu rata pe 5 ani cu 360 de lei pe luna ca am vrut sa iasa din patima jocurilor. Am pierdut sau poate nu o voi pune pe sucesiune ca e cu contract notarial - macar intra tot la noi - dar eu nu vreau sa mai am discutii cu ei daramite sa ii dau in judecata pt prostii. Nu ma simt de loc vinovata ca baiatul lor nu a ascultat de nimeni - mai stiu ca razbunarea e arma prostului.

Ionut.ion a scris:

Daca este trecuta si fetita in polita...de ce nu a beneficiat de nimic?
Destul de incurcata treaba...
Angajati un avocat bun si cereti ca Toate bunurile ce le avea, sa intre in masa succesorala ( NU renuntati la nimic, nu merita nimic asemenea persoane... ). Cu cat obtineti mai multe cu atat aveti ce vinde pentru a acoperi eventualele datorii...
Atentie daca mai sunt bunurii mostenite de la parintii dumnealui (asta daca nu mai sunt in viata), cereti dezbaterea succesiuni si pentru alea ( in locui la mostenire v-a veni fetita, cu dvs. ca reprezentant)
Nu va intelegeti sau nu va convine oferta de la notar, mergeti in instanta...

Aici aveti dreptate, cu razbunare...dar mai e o vorba..."Pe cine nu lasi sa moara..."
Daca asta a fost dorinta lui...nu aveti ce face...
Cu restul...procedati cum credeti... dar eventualele concesii, intelegerii...sa fie facute in scris. Si cereti si alte pareri inainte de a le semna.

Alte discuții în legătură

Procedura succesorala calituioana calituioana Buna ziua, In data de 23 aprilie tatal meu a fost gasit mort in locuinta sa din comuna Berca, jud. Buzau. Fratele meu vitreg a dat o declaratie la politie ... (vezi toată discuția)
Poate plati si dupa moarte?? katy_nicu katy_nicu :( buna ziua.As avea nevoie de un sfat.Fratele meu a facut un credit la banca pt masina(10000ron),iar pe 30 august a decedat in accident de masina. acum banca ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)