avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

M-am nascut pe 28.09.1955, am 28 ani si 6 luni vechime si vreau sa stiu cand pot iesi anticipat la pensie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: viorica nicolau , utilizator 22:00, 23 Noiembrie 2009
viorica nicolau a scris:

Mi-ar conveni primul raspuns, dar care din cele 2 este corect ? Sau sunt amandoua ? Multumesc celor care mi-au raspuns si celor care o vor mai face !

Eu v-am raspuns ce puteti face daca doririti sa iesiti la pensie imediat sau in urmatoarele luni , iar domnul Tudor Valeriu a dat solutia prin care puteti sa iesiti beneficiati de pensie anticipata partiala peste un an si 6 luni .

Nu puteti sa primiti pensie anticipata partiala deoarece nu aveti un stagiu de cotizare de 30 de ani .

Multumesc pentru raspunsuri ! Eu inca lucrez si daca o mai fac un an si 6 luni, ma voi putea pensiona anticipat imediat ce implinesc 30 ani vechime, adica din mai 2011? La casa de pensii mi s-a spus ca nu as avea acest drept, deoarece o mai pot face numai cei ce implinesc 30 ani vechime in munca anul acesta si au 55 ani !
1. Da, va puteti pensiona anticipat partial daca aveti 30 de ani de cotizare la CAS si varsta de 55 de ani.
2. Cei de la Casa de Pensii n-au fost atenti la intrebarea dvs., altfel nu vad de ce ar fi raspuns asa.
viorica nicolau a scris:

La casa de pensii mi s-a spus ca nu as avea acest drept, deoarece o mai pot face numai cei ce implinesc 30 ani vechime in munca anul acesta si au 55 ani !

Cei de la pensii v-au spus cine poate beneficia de pensie anticipata partiala anul acesta. Pentru ca, nu-i asa, este evident ca toate doamnele care au stagiul complet de cotizare de 30 de ani si varsta de 55 de ani in 2009 pot beneficia de aceasta categorie de pensie anul acesta, nu in 2011.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Nu, i-am intrebat daca pot iesi la pensie anticipat, cand voi avea 30 ani vechime ! Si deoarece raspunsul m-a nedumerit, v-am cerut ajutorul ! Nu va spun persoana, nici oficiul, desi raspunsul m-a bulversat !

Alte discuții în legătură

Pensie popescu mioara popescu mioara dupa 19 ani de munca,3ani de concediu fara plata si cu un diagnosticul carcinom cervical invaziv la ce tip de pensie am dreptul? (vezi toată discuția)
Conditii pensionare? Ariela Ariela Buna ziua, As dori sa stiu si eu conditiile de pensioanre pentru mama mea. Data de nastere este 05.04.1960. Vechime - 22 ani Daca este posibil doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensionarea pe caz de boala rambela rambela Care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru pensionarea pe caz de boala? (vezi toată discuția)