avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

M-am nascut pe 28.09.1955, am 28 ani si 6 luni vechime si vreau sa stiu cand pot iesi anticipat la pensie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: viorica nicolau , utilizator 22:00, 23 Noiembrie 2009
Revin : cum adica, daca as avea 55 ani si 30 ani vechime in 2009, dar as dori sa ies la pensie in 2011, nu as putea ? Nu este tot iesire anticipata, neavand 60 ani? Nu mai inteleg nimic !
Doamna, va rog sa cititi raspunsul meu cu atentie, inclusiv prima fraza. Nu mai scoateti nimic din contex si nu mai scrieti mesaje consecutiv, contravine Regulamentului de postare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
viorica nicolau a scris:

Revin : cum adica, daca as avea 55 ani si 30 ani vechime in 2009, dar as dori sa ies la pensie in 2011, nu as putea ? Nu este tot iesire anticipata, neavand 60 ani? Nu mai inteleg nimic !

1. Din raspunsurile noastre clare ar fi trebuit sa intelegeti foarte bine.
2. In momentul in care aveti 30 de ani de cotizare la CAS si varsta de minim 55 de ani puteti iesi la pensie anticipata partiala (numai daca doriti), iar la 60 de ani la pensie de limita de varsta.
Domnule Tudor, Dupa raspunsul dumneavoastra din 21.11, totul era clar ! Dar a venit raspunsul din 23.11 al d-nei Pintea, din care, fara a scoate ceva din context, reiesea ca nu pot iesi anticipat decat daca as avea 55 ani si 30 ani vechime in 2009, iar in 2011 nu pot iesi anticipat ! Adica exact ce mi-au spus cei de la Casa de Pensii din jud. in care locuiesc ! Si m-am dus sa-i intreb , deoarece o colega care implineste varsta si vechimea in 2010, a primit acelasi raspuns ! La insistentele mele, mi-au spus ca asa este legea noua ! Si cum eu stiam ce mi-ati confirmat si dumneavoastra si nu stiam de alta lege , am apelat la forumul din Prahova ! Imi cer scuze ca v-am deranjat! Eu am consideratie pentru persoanele care , buni in domeniul lor, nu dovedesc nici infatuare si nici desconsiderare pentru cei care le pun intrebari.Si nu o sa va mai deranjez intrand pe forum, ba si de 2 ori consecutiv!
1. Si colega mea, @Gabriela Pintea, si eu am spus acelasi lucru dar cu alte cuvinte. O femeie care are varsta de 55 de ani si stagiul de cotizare de 30 de ani poate iesi la pensie anticipata partiala oricand: si in 2009 si in 2010 si in 2011 si tot asa... daca nu se schima legea intre timp.
2. Daca am dat unele raspunsuri care v-au derutat imi cer scuze dar va rog sa ne intelegeti si pe noi ca avem momente cand suntem, poate, si noi obositi si ne exprimam mai greu.
3. Oricum raspunsurile noastre le dam in interesul dvs., in scopul de a va ajuta sa va rezolvati problemele si nu avem nici un interes in a va deruta sau a va ingreuna rezolvarea problemelor.

Alte discuții în legătură

Pensie popescu mioara popescu mioara dupa 19 ani de munca,3ani de concediu fara plata si cu un diagnosticul carcinom cervical invaziv la ce tip de pensie am dreptul? (vezi toată discuția)
Conditii pensionare? Ariela Ariela Buna ziua, As dori sa stiu si eu conditiile de pensioanre pentru mama mea. Data de nastere este 05.04.1960. Vechime - 22 ani Daca este posibil doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensionarea pe caz de boala rambela rambela Care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru pensionarea pe caz de boala? (vezi toată discuția)