Vanda0228 a scris:
Intr-un final fecinii au fost de acord sa ne ia o asociatie, dar niciuna nu a vrut. M-am gandit ca poate se va da o hotarare legala sa ne ia cineva in administratie.
Nici daca gasiti asociatia care sa fi visat toata viata lor sa va ia si pe dvs, acest lucru nu se mai poate. Noua lege a AP, L196/2018, nu mai permite asociatie unica pe condominii separate (care nu au parti comune impreuna). S-a mai discutat asta pe aici.
Vanda0228 a scris:
Sa inteleg ca daca as vrea o rampa in fata blocului si vecinii nu-si dau acordul, la fel sa-mi vand apartamentul.
Daca refuzul nu e justificat, si de multe ori nu este, acordul se poate obtine in justitie, S-ar chema abuz de drept - incriminat de art 15 Cod Civil. Dar asta nu inseamna ca vecinii sunt datori sa suporte si cheltuiala. Si asta s-a discutat aici si s-a scris si in presa.
Eu v-am dat solutia legala la intrebarile dvs: prima mea afirmatie a raspuns la prima dvs intrebare, al doilea paragraf a raspuns fix la a doua dvs intrebare iar acest raspuns acopera si chestiunea liftului.
Nu aveti asociatie de proprietari in imobil deci toata povestea dvs nu-si are locul potrivit in aceasta sectiune a forumului. Pana cand veti infiinta asociatie, problemele dvs tin strict de Codul Civil pt care exista sectiunea forumului numita 'Drept Civil'. Mai intrebati si p-acolo daca aveti senzatia ca mai exista variante pe care n-am vrut sau n-am fost in stare sa vi le spunem.